Karadeniz Ereğli'de 80 yaşındaki Kübra Sezer, 106 yaşındaki yatalak annesi Emine Bayram’ın elini öptü, Anneler Günü’nü kutladı.


Kdz .Ereğli, Ortacı Köyü’nde annesi 106 yaşındaki Emine Bayram ile birlikte yaşayan kızı Kübra Sezer, son 2 yıldır yatalak olan annesinin bakımı ile ilgileniyor.

Annesinin 7 çocuğundan biri olduğunu anlatan 10 çocuk annesi Kübra Sezer, annesinin 104 yaşına kadar kendi ihtiyaçlarını kendisi görebildiğini ancak son 2 yıldır yataktan kalkamadığını söyledi.

Sezer, yaptığı açıklamasında şunları söyledi.

“Benim kardeşlerim de kendi çocuklarım da herkes kendine göre bir hayata atıldı. Babam yaklaşık 50 yıl önce eşim ise 30 yıl önce hayata gözlerini yumdu. Ana kız birlikte bu evi paylaşıyoruz. 2 Yıldır anneme gece gündüz bakıyorum, çok mutluyum bu yaşta annem hayatta olduğu için. Anneler gününü kutladım, elini öptüm”

Kübra Sezer’in oğlu Ayhan Sezer de resmi yaşı 106 olan anneannesi Emine Bayram’ın 110 yaşında olduğunun tahmin ettiklerini anlatarak, “Geçenlerde Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan müfettişler geldi. Rahmetli eşinden maaş alıyor anneannem. Müfettişler, ‘gerçekten de bu kişi 100 yaşını geçti yaşıyor mu?’ diye kontrol etmek için geldiler” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube Başkanı Serdar Özbek beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri ve eşleri ile anne kızın Ortacı Köyü Merkez Mahallesi’ndeki evlerine gitti, Anneler Günü'nü kutladı.

Şube Başkanı Özbek, bölgenin en yaşlı insanlarından biri olduğunu öğrendikleri Emine Bayram’ı ziyaretinde yaptığı konuşmasında, “Bölgenin en yaşlı annesinin yanına geldik. Anne ve kız aynı evde yaşıyorlar. Kızı da cennetlik, kendisi 80 yaşında bakıma ihtiyacı var iken böyle yaşlı bir anneye bakmak, gerçekten de eli öpülecek insansın” sözleri ile konuştu.



Başkan, yönetici ve eşleri anne kıza çeşitli hediyeler verdi.



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)