CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı: "Bağımsız, laik, demokratik yönetime, parlamenter rejime ve Cumhuriyet değerlerine yapılmak istenen her askeri darbeye karşı olduğumuz gibi,  bu durumdan vazife çıkarıp siyasi ve sivil darbe peşinde koşan düşünceye de karşıyız.  Ülke yönetiminin en üst kademesinden, en alt kademesine kadar her kesimi, Anayasada sorumlulukları açıkça belirlenen,  görev sınırlarına uymaya davet ediyoruz."

  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını, devletin içine nasıl sızdıkları tüm halk ve kamuoyu tarafından açıkça bilinen bir yapının ülkeyi sıkıyönetim ile yönetmek gayesi ile harekete geçtiğini belirterek, halkın darbeye karşı duruşu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağduyulu davranışı ile darbe girişiminin engellendiğini vurguladı.

 

"OMUZ OMUZA DEMOKRASİ SINAVI VERMİŞLERDİR"

Halkın ve ordunun omuz omuza demokrasi sınavı verdiğini belirtilen yazılı açıklama şu şekilde:

"Ülkemiz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Devletin içine nasıl sızdıkları tüm halkımız ve kamuoyu tarafından açıkça bilinen bir yapı, ülkeyi sıkıyönetim ile yönetmek gayesi ile harekete geçmiştir. Milletimizin, daha önceden darbenin acısını yaşamış olan emekçi, yoksul halkımızın darbeye karşı duruşu ve Türk silahlı kuvvetlerimizin sağduyulu davranışı ile darbe girişimi engellenmiştir. Halkımız ve ordumuz omuz omuza demokrasi sınavı vermişlerdir. Bu demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

 

"BU ÜLKE BİZİM"

Biz ülkemizin darbelerden çok çektiğini biliyoruz ve Ülkemizin aynı sıkıntıları yeniden yaşamasını istemiyoruz. Bu ülke bizim. Demokrasi ülkemizin olmazsa olmazıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyoruz.  


"GÖREV SINIRLARINA UYMAYA DAVET EDİYORUZ"

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; bağımsız, laik, demokratik yönetime, parlamenter rejime ve Cumhuriyet değerlerine yapılmak istenen her askeri darbeye karşı olduğumuz gibi,  bu durumdan vazife çıkarıp siyasi ve sivil darbe peşinde koşan düşünceye de karşıyız.  Ülke yönetiminin en üst kademesinden, en alt kademesine kadar her kesimi, Anayasada sorumlulukları açıkça belirlenen,  görev sınırlarına uymaya davet ediyoruz.  Demokratik rejimin ve Anayasa düzeninin işlemesi açısından kurumlar görevlerine hassasiyetle ve tarafsızca devam etmelidirler. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız, laik, demokratik, parlamenter rejimine ve cumhuriyetimize yapılmak istenen askeri-sivil her darbeye karşı olduğumuzu ve Demokratik, parlamenter ve Cumhuriyet ruhu içerisinde ki yönetim anlayışımızın gerekliliği olan her türlü tek adam yönetimine karşı olduğumuzu ve bu değerler uğuruna sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız"

 

(Haber Merkezi)