Kdz. Ereğli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçiler tarafından protesto edildi.


Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde vatandaşların devam ettirdiği demokrasi nöbetine Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden memleketlerine gelen gurbetçiler de katılarak destek verdi.



Yüzlerce vatandaşın Türk bayrakları ile donattığı alanda, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua  edildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Avrupa'nın pek çok ülkesinden gelen gurbetçiler ile birlikte darbeci zihniyete tepki gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:


"Ülkemiz bu tür darbe girişimlerine maruz kalmasın diye hak, adalet, hukuk yolundaki mücadelesinin yanında milletin değerlerini yüceltme, milletin kutsallarını yaşatma konusunda tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan, yeni Türkiye diyen,  güçlü Türkiye diyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan nöbet bitti diyene kadar bu alanlardayız. Yine bugünlerde Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Bakanlarımıza destek olma, sahip çıkma günü. Bizim bu aşkımız ilk günkü gibi devam etmekte. Bizlerde bu aşkımızı, coşkumuzu güçlendirerek nöbete devam edeceğiz. Allah birlik be beraberliğimizi daim etsin"

Sakarya Tasavvuf ve Musiki Derneği ilahi ile semazen grubu sahne aldı.









Darbe girişimi sonrası Kdz.Ereğli Beşir Derneği, ilçe merkezine konuşlandı. Gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)