FOTOĞRAFLAR İÇİN ÜSTTEKİ "İLGİLİ GALERİYE GİT" BÖLÜMÜNÜ TIKLAYINIZ..



ADD Kdz. Ereğli Şubesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Bozhane ile Atatürk Anıtı arasında düzenlenen yürüyüşte İzmir Marşı söylendi ve “Mustafa Kemal’ın askerleriyiz” sloganı atıldı.


Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Anadolu’ya gidişi ve Samsun’a ayak basmasının 99. Yıldönümü  törenlerle kutlandı. Kdz. Ereğli’de de günün ilk saatlerinde yapılan resmi törenin ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şubesi’nin düzenlediği yürüyüş saat 18.00’de Bozhane’den başladı. Bozhane’den Atatürk Anıtına kadar olan olan şarkılar ve sloganlarla geçildi. CHP Milletvekili Aday Adayı Kamuran Ayyıldız, İYİ Parti Milletvekili aday adayı Evrim Balbaloğlu  ve bağımsız aday Safiye Orhan Baltacıoğlu'nun da  katıldığı yürüyüş korteji Anıt önüne coşkuyla geldi.



Burada yapılan Başta Atatürk olmak üzere Ulusal Kurtuluş Savaşı ve tüm şehit ve gaziler için yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı’nın ardından ADD Şube Başkanı Yusuf Aslan konuştu. Aslan “99 yıl önce Güneş Samsun’dan doğdu” diyerek başladığı konuşmasında Mustafa Kemal Paşa’nın yanındaki bir avuç isimsiz kahramanla Samsun  limanına çıktığını ve işgal kuvvetleri için “Geldikleri gibi gitmeleri” için eşsiz bir strateji izlediğini  kaydetti.

Yusuf Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu stratejiye Ereğlililer milletin haysiyeti, şerefi, hürriyeti, istiklali gerçekten tehlikeye düşmüştür. Bu felaketten kurtulmak için gerekirse vatanın son ferdine kadar ölmeyi göze almak gerekir. Padişah olsun, Halife olsun, isim ve unvanı  ne olursa olsun hiçbir şahıs ve makamın hikmeti ve mevcudiyeti kalmamıştır. Yegane kurtuluş çaresi, halkın doğrudan doğruya egemenliğini elime alması ve iradesini kullanmasıdır. Bizim burada alacağımız karar Mustafa Kemal’in “Ya İstiklal Ya Ölüm” direktifi ve yolunda olacaktır. Bunun için, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin kurulması ve kutsal yeminle bu işe başlamamız gerekmektedir” diyerek gür bir ses veren Hoca Nimet Efendi’ye ve yanındaki Ereğlilere selam olsun.

Atatürk ilke ve evrimlerinin ışıklı yolundan ayrılmadıkça, ulusça kenetlendiğimiz sürece, Cumhuriyete olan inancımızı yitirmedikçe başarımız kaçınılmazdır. Yine biz kazanacağız. Geldikleri gibi gidecekler..”

Haber: Eyüp Bektaş