Alınan bilgiye göre, Mugada sahilinde ailesiyle denize giren baba Yusuf Şeker (55), çocukları Semanur (21), Abdulsamet ve Şennur'un (31) dalgalara kapıldığını gördü. Çocuklarını kurtarmak için denize giren baba Yusuf Şeker de dalgalara kapılarak açığa sürüklenmeye başladı.

İl Özel İdaresine bağlı cankurtaran ekipleri, jet ski ile baba ve kızları Semanur ve Şennur’u sudan çıkardı, Abdulsamet ise dalgaların arasında kayboldu.

Ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırılan baba Şeker, tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken, Semanur’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Denizde kaybolan Abdulsamet için Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi can kurtaran ekipleri arama çalışması başlattı. Tedavisi sahilde yapılan Şennur Şeker ve anne Meliha Şeker, gözyaşları içinde arama çalışmalarını takip etti. İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Cankurtaranlar aileyi defalarca uyarmış

Bu arada sabah saatlerinde Ankara'dan geldikleri öğrenilen ve dalgalı denize giren aileyi, sahilde görev yapan İl Özel İdaresi cankurtaran ekiplerinin birçok kez denize girmemeleri konusunda uyardıkları öğrenildi. Cankurtaran Caymaz Yıldırım, dalgalı olması nedeniyle denize girmenin yasak olduğunu ve sahildeki tatilcileri de bu yönde uyardıklarını söyledi. Sahile bağlı bir koyda denize giren aileyi de üç kez uyardıklarını ifade eden Yıldırım, “Buna rağmen aile fertleri 'Biz yüzme biliyoruz' diyerek denize girmeye devam ettiler. Burada insanlarla kavga edecek duruma geliyoruz. Sonuçta da böyle üzücü durumla karşılaşıyoruz" dedi.

(Anadolu Ajansı)