Sakarya’nın Hendek ilçesinde hafif ticari aracın çarptığı otomobilde hayatını kaybeden Cihangir Kara’nın cenazesi, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi. TEM otoyolunun Yeşil Yayla mevkisinde dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Kara (37), iki ay önce evlendiği eşi Gülizar Kara (25) ve baldızı Azize Damak'ın cenazeleri, yakınları tarafından Hendek Devlet Hastanesine morgundan alındı. Gülizar Kara ve kardeşi Damak'ın cenazeleri Ordu'ya, sürücü Kara'nın cenazesi ise Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine götürüldü. Kara'nın cenazesi, Bakacakkadı beldesindeki Merkez Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından İbadioğlu Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Kara'nın babasının da 24 yıl önce traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. 

 

“Bayram tatili için memleketine geliyordu”

Kara'nın ağabeyi Caner Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin 15 yıldır Edirne'de maden ocaklarında çalıştığını belirterek "Bayram tatili için memleketine geliyordu, babam gibi o da trafik kazasında hayatını kaybetti" dedi. Babası İsmail Kara’nın 24 yıl önce traktör kazasında yaşamını yitirdiğini anlatan Kara, şöyle konuştu: “Kardeşim, Zonguldak'taki ocaklara nazaran Edirne'deki madenlerin biraz daha güvenli olduğunu düşünüyordu. İki yıldır orada çalışıyordu. Bir an önce emekli olmak istiyordu. Nasip olmadı. O da babam gibi trafik kazasında öldü. Bu benim, kardeşlerimin ve ailemin bir sınavı. Buna razı geleceğiz. Yapacak hiçbir şeyimiz yok.”

Amca Cihan Kara da Cihangir’in en son 15 gün önce memleketine geldiğini, bayram tatilini de Zonguldak'ta geçirmek isteğini ancak nasip olmadığını kaydetti. 

TEM Otoyolu Yeşil Yayla mevkisinde Erol Çelik'in kullandığı 26 KV 489 plakalı hafif ticari araç, dün emniyet şeridinde durakladığı belirtilen Cihangir Kara'nın yönetimindeki 22 LE 719 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada 3 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı.

 

(Anadolu Ajansı)