GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yöneticiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı’ya ziyaret etti. Konuya ilişkin sendikadan gönderilen açıklama şu şekilde:

BAKAN ÇELİK ZİYARETİ
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i makamında ziyaret ederek, grev aşamasına gelen MTA çalışanlarının Toplu İş Sözleşmelerinin (TİS) görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Sorunların çözümü için katkı istedi. Görüşmede GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç da hazır bulundu. GMİS ve Kamu İş Verenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında MTA çalışanlarını kapsayan 16. Dönem TİS sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu döneminde de anlaşmaya varılamadı. Sözleşmenin anlaşmazlık konularını Bakan Faruk Çelik’e aktaran Demirci, “Sayın bakan KAMIU İŞ yetkilileriyle telefon görüşmesi yaparak onlar da bilgi aldı. Konunun çözümü için gerekenin yapılmasını söyledi. Sayın bakanın sorunların aşılmasında yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.



İŞKUR ZİYARETİ
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı’ya makamında ziyaret etti.  Yapılan ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da hazır bulundu. Demirci ve Yazıcı, ülkemizin işsizlik nedeni ile göç veren illerinin başında gelen Zonguldak’ın istihdam sorunu üzerine görüş alışverişinde bulundular.