Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde liselerini ilk 3 derece ile bitiren öğrencileri MÜSİAD Kdz.Ereğli Şubesi tarafından ödül verildi. MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçim sonuçlarının halk ve siyasiler tarafından büyük bir olgunlukla karşılandığını vurguladı, "Meclisten çıkacak bir hükümetin hızlı bir şekilde kurulması ve bundan sonra da işlerimize güçlerimize dönmeniz gerektiğini belirtiyorum" dedi.

 

AK Parti'den Zonguldak Milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da bilginin önemine değindi, Ereğli Devlet Hastanesi eski hizmet binasının da aralarında bulunduğu alanın fakülteler kampüsüne dönüşmesi için çalışmaların sürdüğünü, Erdemir tarafından da ilçeye Metalürji Fakültesi kazandırılacağını belirtti.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Oy verme sistemi genelde bir demokrasi şöleni içerisinde geçti ve sonuçlarda genel itibariyle hem halk hem siyasiler tarafından olgunlukla karşılandı. Bugün itibariyle ben iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu meclisten çıkacak bir hükümetin hızlı bir şekilde kurulması ve bundan sonra da işlerimize güçlerimize dönmeniz gerektiğini belirtiyorum" dedi.

 

"KALICI DEĞERLER ÜRETİYOR"

Olpak, MÜSİAD Şubesince Ereğli ilçesindeki otelde düzenlenen "19. MÜSİAD Eğitim Başarı Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmasında, 25 yıllık MÜSİAD tarihinde ülke için önemli kazanımlar sağlamaya çalıştıklarını, eğitim konusunda her yıl gelişerek devam eden organizasyonlar gerçekleştirerek ülke adına kalıcı değerler ürettiklerini söyledi.

 

"SERMAYE YETMİYOR"

Bir ülkenin sadece sermayesinin olmasının o ülkenin yeterli kalkınma hamlesi yapmasına yeterli gelmediğini ifade eden Olpak, "Körfez ülkeleri bunun için en güzel örneklerinden biri yeterli sermayeleri olmalarına rağmen istenilen gelişmişlik düzeyde sorunları var. Sürdürülebilir kalkınma hamlesi için eğitim gerçekten de önemli. Yaşadığımız hayatın bir anlamı olmalı baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmak demiş atalarımız, yani bizi yaptığımız güzel şeylerle hatırlayacak insanlar" dedi.

 

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerin halk ve siyasiler tarafından olgunlukla karşılandığını vurgulayan Olpak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Belki gençler için daha sonra daha fazla anlamlı olacak bir seçim dönemini geride bıraktık. Milletimiz tercihini kullandı milli iradeye saygı gösterilmesi gereken bir durumdayız. Seçim sürecinde önemli kazanımlarımız vardı bu dönemde bunlardan bir tanesi yüksek oranda katılım vardı, ikincisi oy verme sistemi genelde bir demokrasi şöleni içerisinde geçti ve sonuçlarda genel itibariyle hem halk hem siyasiler tarafından olgunlukla karşılandı. Bugün itibariyle ben iş dünyasının bir temsilcisi olarak bu meclisten çıkacak bir hükümetin hızlı bir şekilde kurulması ve bundan sonra da işlerimize güçlerimize dönmeniz gerektiğini belirtiyorum"

 

"İYİ İLİŞKİLER KURDUK"

AK Parti'den Zonguldak Milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu da MÜSİAD'ı önemsediklerini, Ereğli kuruluş çalışmalarına da destek verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:  "Gönüllü bir üyesiyiz ve bütün genel başkanları ile de gerek siyasi hayatım boyunca gerek yerel yöneticilik dönemlerimde iyi ilişkilerde olduk. MÜSİAD, iş dünyamızın en önemli kuruluşlarından biri bize göre en önemlisi. Türk insanına iş hayatında bir vizyon veren bir kurumumuz. Ereğli şubemiz de aktif çalışmalar yapmaktadır. Eğitimin de gayesi ülkedeki kalkınma seviyesine arttırmaktır. Ülke olarak orta gelir düzeyinde kalmış bir ülkeyiz buradan acilen 3'e geçmeliyiz, 500 milyar dolar ticaret hacmine, 2 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya ulaşmak için bilgi yoğun sektörlere yatırım yapmak lazım ve bu sektörleri de desteklemek lazım bunun yolu da eğitimden geçiyor.

 

EREĞLİ'YE FAKÜLTE

Para ve kıymetli madenlerden daha kıymetli olan bilgidir. Paranız da olsa o bilgiyi vermiyorlar sana. Kendi bilgimizi kendimiz üretmeliyiz. Eski hastanenin bulunduğu alanı üniversite kampüsü yapmamız için var gücümüzle çalışıyoruz, inşallah ondan netice alacağız. Erdemir Genel Müdürlüğü eğitim ve sosyal tesisleri ile birlikte Metalürji Fakültesi olmak üzere devir edecek, mezunların yüzde 10'una da iş garantisi verecek. O fakülte hayata geçtiğinde Türkiye'nin en iyi Metalürji Fakültelerinden biri olacak çünkü Erdemir ile birlikte olacak"

 

34 LİSEDEN 102 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer de bu yıl Ereğli ve Alaplı'da 34 liseden başarılı 102 öğrencinin ödüle layık görüldüğünü kaydetti. Konuşmaların ardından öğrencilere ve okul yetkililerine ödülleri takdim edildi. Törene Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek odaları, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)