Kdz.Ereğli'de konut projesi nedeniyle yolu kapatılan apartman sakinleri Türk bayrakları ile çatıya çıkarak eylem yaptı. Yaklaşık 2 saat süren eylem Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın olay yerine gelmesi ile sona erdi.



Alınan bilgilere göre Belen Mahallesi Ali Paşa Sokak üzerinde başlatılan konut projesi nedeniyle 5 ailenin yaşadığı apartmanın yolu araçların giriş ve çıkışına kapatıldı.

Apartman sakinlerinden 5'i bayan 6 kişi duruma tepki göstererek ellerine aldıkları Türk bayrağı ile 3 katlı binanın çatısına çıkarak eylem yaptı.



Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.



Çatıya çıkan Nezahat Akkayaoğlu, mağdur edildiklerini iddia ederek Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal'ın olay yerine gelmediği sürece eyleme devam edeceklerini söyledi.

Bir süre sonra olay gelen ve mağduriyetin giderileceği sözünü veren Belediye Başkanı Uysal'ın çağrısı üzerine eylem sona erdi. Uysal, çatıdan inen apartman sakinlerini kapıda karşıladı.

Akkayaoğlu, apartman sakinlerinin mağdur duruma düşürüldüğünü, acil bir durumda ambulans ve itfaiyenin dahi giriş yapamayacağını belirterek, "Belediye Başkanımızdan bu doğrultuda bize söz verdiği için eylemimize sona erdirdik. Sözün tutulmasını bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Uysal da apartman sakinlerinin yaşadığı mağduriyetten bilgisi olmadığını anlatarak, "Söz veriyorum sizin bu mağduriyetinizi ortadan kaldıracağım. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları başlatacaklar. Benim sözüm senettir, gereği yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Apartman sakinleri Uysal'a desteğinden ötürü teşekkür ettiler.

 

(HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN)

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)