CHP Devrek İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına, Başkan Yaşar Bükrü’ye, Devrek Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri; İsmail Külah, Faik Mekik, Mehmet Emin Yağcı, Mustafa Esen, M. Fatih Kıycı, Bayram Çınar katıldı. Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini belirten CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, belediyenin borcunun 25 milyon lira olduğunu ve hizmet dışı yüksek harcamalar yapıldığını, ifade etti.

 

“SEMERCİ NE İŞ YAPAR?”

Başkan Bükrü açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bir yılı aşkın süre öncesinde halkın oylarıyla göreve gelen Devrek Belediye Başkanı Sayın Mustafa Semerci, seçim sonrası halktan uzaklaşıp gözden kaybolmuştur. Nerelerdedir? Ne iş yapar? Gören, bilen var mıdır? Buradan sormak istiyoruz. İşte bu nedenledir ki, Sayın Semerci, belediye yönetiminden habersizdir, belediyenin hizmet akışını tıkamıştır.”

DEVREK BELEDİYESİ HALKA HİZMETTEN UZAKTIR

Belediyenin, elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz şebekesinde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının düzensizliği, yetersizliği, otopark düzeninin olmayışı, mecliste karar alındığı halde yaya kaldırımlarının işgalinde kişilere göre keyfi uygulamalarda bulunulması vatandaşı çileden çıkardığını, ifade eden Başkan Bükrü, “Devrek Belediyesi artık vatandaşa hizmetten uzaktır” dedi.

AYLIK 100 BİN TL İSRAF

Bükrü şöyle konuştu; “Başkan Semerci, Devrek Belediyesinde kadrolarında uzmanlaşmış tecrübeli ve üretken personelinin çalışma düzenini ve ahengini de bozmuştur. Belediyenin kadrolu personeli kadrolarının dışında görevlendirilerek çalıştırılmamakla; personel ücretlerindeki israf aylık 100.000,00 TL’sini aşmıştır. Taşerona bağlı işçiler nerelerde çalıştırılıyor? Belediyede fazlasıyla personel bulunduğu kanalizasyon, su, temizlik hizmetleri neden aksıyor? Fen işlerine yeterli personel neden verilmiyor? Önceden parke tamir ve yenileme işleri belediye personeli tarafından yapıldığı halde son yıllarda neden ihale yoluyla dışarıya yaptırılıyor?”

BELEDİYE MÜLKLERİNİN SATIŞINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ


Bükrü,  CHP’li belediye meclis üyelerinin gerek meclis toplantılarında, gerek yazılı soru önergelerinde yaptığı tüm uyarılara rağmen, bu kadar israf, usulsüzlük,  düzensizlik hizmetten yoksunluk varken şimdi de Belediye mülkleri satışa çıkarılmak istenildiğini de, öne sürerek, “Belediye bütçesini yönetemeyen bir Başkana satış yetkisi asla verilemez. Vermeyeceğiz de. Belediye düzgün yönetilmedikçe, borç batağından kurtarılmadıkça halkımızın olan belediye mülklerinin satışına asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bu zihniyette olanlar ellerine fırsat geçse ilçemizi de satarlar. Çünkü bunlar, AKP zihniyeti ve onun mensubu Belediye Başkanı Semerci; ilçemizin adeta geleceğini çalmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm Devrek halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SEMERCİ’Yİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Açıklamasında Başkan Mustafa Semerci’yi de göreve davet eden CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, “Sayın Semerci, hizmet vaadiyle halkımızın oylarıyla seçildiğin makamda sizi göreve davet ediyoruz. Hizmet görevini yap, beceremeyeceksen gereğini yap. Belediye Başkanlık makamı saltanat kayığı değildir. Ranta yenik düşen değil, rantı toplum ve kent yararına yönlendiren, planlayan ve yaratılan ekonomik büyüklüğü halkıyla paylaşan bir belediyecilik anlayışı ile kentin yönetilmesi taraftarı olarak Belediyemizdeki olumsuzluklara dikkat çekmeyi ve halkımızı bilgilendirmeyi görev edindik” dedi.

Bükrü ve beraberindekiler halkın Ramazan ayını da kutlayarak; “Mübarek Ramazan ayımızın halkımıza ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)