Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago ile Balı ve Ömerli Mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde gördü, bilgi aldı.

Uysal ilk olarak Balı Mahallesi'nde sel felaketi sonrası yaşanan heyelan nedeniyle kapanan Köseağzı yolunda daha sonra da Gökme mevkisindeki yeni köprü yapım çalışmalarını inceledi.

"Yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırmak için yoğun çalışıyoruz" sözleri ile konuşan Başkan Uysal, "Köseağzı yolunun daha güvenli hale getirilebilmesi için ekiplerimiz ciddi bir çalışma içerisinde. Yapılan düzenlemelerin ardından yolun betonlama işlemlerini sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede bu çalışmalar tamamlanarak ulaşım yeniden sağlanacak" dedi.

Gökme mevkisinde yıllardır yaşanan köprü sorununu ortadan kaldırmanın da heyecanı içerisinde olduklarını belirten Uysal, "Özellikle de kış aylarında köprünün bulunduğu alanda üzücü kazalar yaşanıyordu. Hem köprünün dar oluşu hem de yolun durumu nedeniyle sürücüler zorluk yaşıyordu. İlave köprüde çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor, mevcut köprüde de yapacağımız bakım onarım ve yeni yol düzeni ile çok şükür bu bölgemizdeki sorunu ortadan kaldıracağız" sözleri ile konuştu.

Uysal daha sonra Alpago ile Belen Sanayi mevkisinde Ereğli Belediyesi'nin yeni şantiye alanını, Ereğli Devlet Hastanesi'ne bağlantı yapacak kavşak çalışmalarını inceledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)