AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli ve Çaydeğirme’ninde TOKİ tarafından emeklilerimize yönelik yapılacak olan konut çalışmalarında proje çalışmalarının tamamlandığını ve 13-30 Haziran 2016 tarihlerinde başvuruların alınacağını açıkladı.

 

MÜRACAATLAR 13-30 HAZİRAN 2016 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Çaturoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında TOKİ Başkanlığı tarafından Zonguldak Kdz.Ereğli’de inşa ettirilecek 2+1 nitelikli 200 Konut ile Zonguldak Çaydeğirmeni Devrek'te inşa ettirilecek 2+1 nitelikli 324 Konut için, 13 Haziran-30 Haziran 2016 tarihleri arasında T.C Ziraat Bankası A.Ş’nin Zonguldak İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir. Başvuru işlemleri sırasında 500,00 TL başvuru bedeli alınacaktır.

 

KONUT KURASI 01 AĞUSTOS 2016 TARİHİNDE ÇEKİLECEK

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra, satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında 01 Ağustos 2016 tarihinde Hak Sahibi Belirleme kurası çekilecektir.

 

180 AY VEYA 240 AY VADE TAKSİT İLE ÖDEME

Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar %12 peşinat bedeli için 180 ay vade, %20 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. Taksit ödemeleri ise konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Kdz. Ereğli’de konut sayısının artırılması için TOKİ ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Ayrıca, Alaplı’da konut yapılacak arsa üzerindeki imar çalışmaları bitirildikten sonra TOKİ’ye iletilecektir.

Emeklilerimiz detaylı bilgiyi TOKİ’nin http://www.toki.gov.tr/emeklilere-ozelinternet sayfasından alabilirler. Emeklilerimize hayırlı olsun diyorum”