Karadeniz Ereğli’de, Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından kurulan ve Ereğli 2. Amatör Kümede mücadele edecek olan Roman Spor Kulübü ilk antrenmanını yaptı.

Antrenör Güven Kasapoğlu nezaretinde Beyçayırı Stadında yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda 27 kişilik kadroda 14 Roman oyuncu ile birlikte ilçedeki çeşitli amatör takımlarda futbol oynamış oyuncular da yer aldı.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği ve Roman Spor Kulüp Başkanı Kazım Adak, hedeflerinin Roman vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde spor yapmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Takım antrenörü Güven Kasapoğlu, Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez bir Roman kulübü kurulduğunu belirterek, “27 kişilik kadromuzda şuan itibari ile 14 Roman oyuncumuz var. İlk antrenmanımızda hem oyuncularımız birbirleri ile tanıştı hem de güzel bir atmosfer oluştu. Mücadele edeceğimiz Ereğli 2. Amatör Küme’de centilmence bizlere yakışır bir mücadele ortaya koymaktır” dedi.

Bursa’da kurulan ve amatör kümede mücadele edecek olan Romanspor’un ardından Batı Karadeniz bölgesinde de bir Roman kulübünün yer aldığını anlatan Kasapoğlu, “Bu bölgede ilk olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kasapoğlu ayrıca ilçedeki çeşitli amatör takımlar ile hazırlık maçı yapacaklarını da sözlerine ekledi.