Kdz.Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Kışla Mahallesi’nde oluşturulan yeni istasyon binası düzenlenen tören ile hizmete girdi.  Kışla Sanayi Sitesi girişinde oluşturulan Sanayi Grubu İtfaiye İstasyon binasının açılışında konuşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 3 belde, 94 köy ile birlikte yaklaşık 200 bin kişiye itfaiye hizmeti verdiklerini söyledi.

 

BATI KARADENİZ’İN GÖZBEBEĞİ

Coğrafi konum nedeniyle istasyon hizmet bina sayılarını arttırdıklarını belirten Ateş, “Temmuz ayında da Kepez İstasyon binasının açılışını gerçekleştirerek Ereğli’yi dört bir yandan kapsamış olacağız. İstasyonlar açıldıkça ekipman ve malzeme desteğine ihtiyaç oluştu. Belediye başkanımız destek veriyor, 1 yeni araç aldık diğer aracı da yeniledik. Batı Karadeniz bölgesinin en güçlü itfaiye teşkilatı olduk” dedi.

Ateş, çocukların yanı sıra vatandaşlara da eğitimler verdiklerini, düzenlenen Gönüllü İtfaiyecilik Kurslarından 225 kişinin mezun olduğunu ifade etti.

 

32 METRELİK ARAÇ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, 32 metrelik yeni itfaiye aracının alındığını, mevcut araçlardan birinin de yenilendiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bölgemizdeki bina yapılarının yüksekliğinden dolayı bu araçlara ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli itfaiye birimlerinden biri haline geldik. Felaketler olmadan başımıza gelmeden önlem almalıyız bunun da başı eğitimden geçiyor.

 

‘FELAKET YAŞANMASIN’ TEMENNİSİ

Sadece araçları almakla kalmıyor itfaiye müdürlüğümüzde gönüllü itfaiyeciler de yetiştirilmekte. İnşallah bölgemizde felaketler olmaz, olursa da olmadan önlemlerimizi almak zorundayız. İtfaiyemiz gerçekten güçlü, inşallah ne yangın ne sel hiçbir felaket yaşamama temennisinde bulunuyorum”

 

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Grup Gönüllü İtfaiyecilik kursunu tamamlayan kursiyerlere Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından belgeleri verilmesinin ardından araçların tanıtımı yapıldı.

 

KAFESE BİNDİLER, 32 METRE YÜKSEĞE ÇIKTILAR

Açılışa Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye personelinin yanı sıra gönüllü itfaiyeciler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile yeni alınan 32 metre yükseğe çıkabilen itfaiye aracına binerek tesisi ve çevreye havadan baktılar.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)