Kdz.Ereğli Belediyesi'nde Salı akşamı 11, Çarşamba günü de 2 olmak üzere toplam 13 kişi açığa alındı.



Alınan bilgilere göre Fetullah Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında çeşitli müdürlerin bulunduğu 11 kişi 2 Ağustos 2016 tarihi akşamında, 2 kişi de 3 Ağustos 2016 tarihinde açığa alındı.


Belediyenin en önemli etkinliklerine imza atan daire müdürlerinin de bulunduğu görevden alınan isimler şu şekilde:


Müdür S.A, B.C, E.B, Müdür B.K, S.S, M.S, R.O, R.Y, S.M ve İ.Ö., Müdür T.Ö, B.Ö ve Y.İ.


Kararın ilgili personele tebliğ edildiği de öğrenildi.


BELEDİYE BİNALARINA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMİYOR

Öte yandan açığa alınan kişilerin Ereğli Belediyesi'ne girişleri ise yasaklandı.



AÇIĞA ALMA NE DEMEK?

Açığa alma, devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 işgünü içinde soruşturmaya başlanması şarttır. Görevden uzaklaştırma şayet bir disiplin kovuşturması kapsamında yapılıyorsa soruşturma ve uzaklaştırma en çok 3 ay devam edebilir, ceza kovuşturması kapsamında yapılıyorsa görevden uzaklaştırmaya yetkili amir (bu amir aynı zamanda müfettişlerin görevden uzaklaştırdıkları memurlar hakkında atamaya yetkili amir'dir) ilgilinin durumunu her 2 ayda bir inceleyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir.

Açığa alınan, görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun ya da olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının (maaşlarının) 2/ 3'ü ödenir ve bu memurlar kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler. Görevine geri döndüğünde bu süreç içerinde Maaşından kesilen 1/3'lül tutar/ tutarlar faiziyle birlikte ödenir.

Açığa alınan devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 işgünü içinde soruşturmaya başlanması şarttır. Görevden uzaklaştırma şayet bir disiplin kovuşturması kapsamında yapılıyorsa soruşturma ve uzaklaştırma en çok 3 ay devam edebilir.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)