Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler, “teröre tepki ve şehitlere saygı yürüyüşü” gerçekleştirildi.

 

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi organizasyonu ile gerçekleştirilen yürüyüşte iş çıkışı işçiler Uzunkum Caddesi’nde bulunan fabrikanın ana giriş kapısı önünde toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Askere, polise uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez, vatan bölünmez, Ne mutlu Türk'üm diyene ve Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atarak, Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe çevrede bulunan vatandaşlar alkışlarla destek verirken, araçlarda korna çaldı.

 

ACILAR YENİDEN YAŞANIYOR

Burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan yaptığı konuşmasında, ülkede acıların yeniden yaşanmasına neden olan kalleşçe saldırılara tepki gösterdiklerini söyledi.

 

61 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

7 Haziran genel seçimlerinin ardından birden başlayan hain ve kalleşçe saldırılarda, asker, polis ve güvenlik görevlilerin de aralarında bulunduğu 61 şehit verildiğini belirten Ercan, “Sanki biranda iç ve dış mihrakların fitili ateşlemesi ile birlikte baş gösteren terör olayları ile 34 ilimizde şehit ilimizde ulaşan şehit cenazeleri ile 61 ocağa ateş düştü, feryatlar yükseldi, analar ağladı, ağıtlar yaktılar. Yaşanan acıları birebir hisseden

 

TÜRK METAL CAMİASI SESSİZ KALMADI

Türk Metal camiası olarak bu duruma sessiz kalmayarak tepkimizi ortaya koyuyoruz. Ne teröre ne yandaşlarına ne de destekçilerine prim verdirmeyecek birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Ülke olarak şu zor günlerin üstesinden gelebilmek için birlik ve beraberliği bozmadan daha fazla kenetlenmenin gerektiği bilincindeyiz. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozmak, ödün vermemeli, teröre hep birlikte duruş sergilemeliyiz.

 

“KALLEŞÇE SALDIRILAR”

Bugün Türk Metal Ereğli Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylem ile birlikte terörü ve destekçilerini bir kez daha lanetliyoruz, her türlüsüne karşı olduğumuzu, terörün kalleşçe ve alçakça gerçekleştirdiği saldırılara son vermesini istiyoruz. Üzüntümüzün büyük olduğunu belirterek kalleş saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlik mertebesini ulaşan asker, polis, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet milletimizin başı sağolsun diyoruz”

Kalabalık grup attığı sloganların ardından olaysız olarak dağıldı.

 

STK’LAR, SİYASİLER, YÖNETİCİLER YALNIZ BIRAKTI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe Taraftar Dernekleri Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ereğli Belediye Meclis Üyesi Ayhan Atay, Erdemir işçilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)