Adı  Kenan Döngel. Su gibi genç. Kdz. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi'nin elektrik elektronik bölümünden mezun olup da, vatan görevine gittiğinde Kayseri'deki patlamada canını kanını kurban verdi vatanına. Ailesinin yaşadığı Karadeniz Ereğli'yi öyle bir ateş düştü ki, analar ağladı, babalar ağladı,  kardeşler ağladı, arkadaşları ağladı, tüm Ereğli gözyaşı döküp çoğaldı binlerce. O binler 18 Aralık 2016 pazar günü Atatürk Anıtı meydanında biraraya geldi. Akın akın aktılar Amfi Tiyatronun önünde düzenlenen cenaze törenine. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Milletvekilleri, Vali Ali Kaban, üniversite temsilcileri, sivil toplum örgütleri, askerler, polisler, yediden yetmişe Ereğlililer Şehit Kenan Döngel'e son görevlerini yapıp haklarını helal etmek için geldiler törene. Kuran'ı Kerim okundu tabutunun başında. Tabutuna sarılanların acısı dalga dalga yayıldı tören alanına. Öğle namazı sonrası o alanda cenazesinin namazını kıldılar Şehit Kenan Döngel'in. Dualarla bildirildi tabutu cenaze aracına. Ve eskortların o can yakan siren sesleri ile çıktı yola. Yol dediğimiz de memleketi olan Sinop'a. Sinop'a uğurladık Şehit Kenan Döngel'i "Bu son olsun" dileklerimizle.

Haber: Eyüp Bektaş 














 Askerler, şehit annesinin ayaklarını havlularla sardı

Bu sırada askerler, şehidin annesi Şehime Döngel'in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde yeni ayakkabı ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi. 



Aynı şekilde şehit yakınlarının soğuktan üşüdüğünü fark eden yetkililer, askeri montlarını çıkararak, şehidin akrabalarına giydirdi. Şehidin kardeşi Mertcan'ın da cenaze töreninde, ağabeyinin asker botu ve kabanını giydiği görüldü.