Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Kdz. Ereğli eski Devlet Hastanesi’nin Eğitim Kampüsü yapılması için hazırlanan dosyayı takdim etti.

Başbakan Davutoğlu, dosya içerisinde kendisine ulaşan talebi değerlendireceklerini ve takipçisi olacağının sözünü verdi.

 

HASTENE, EĞİTİM KAMPÜSÜ OLSUN

Davutoğlu’nun düzenlediği mitinge katılmak amacıyla AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı M. Fatih Çakır, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hikmet Tezel ve yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bartın’a giden Çaturoğlu, Davutoğlu ile miting öncesi bir araya geldi.

Görüşmede Zonguldak’a en kısa sürede geleceğinin sözünü veren Davutoğlu’a, Çaturoğlu ise Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin TOKİ tarafından Ömerli’ye yapılan Yeni Devlet Hastanesine taşınmasının ardından boşalan Eski Hastane binasının Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Fakülteye tahsis edilmesi için hazırlanan dosyayı takdim etti. 

 

ÇATUROĞLU GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

 Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye değerlendiren Çaturoğlu şunları söyledi:

 “Sayın Başbakanımız ile daha önce yaptığımız görüşmede şayet 4 Vekil çıkarmamız durumunda, Zonguldak’tan bir Milletvekilinin Bakan olması sözünü almıştık. Şimdi de Eski Hastane binamızın Eğitim Fakültesi yapılmasını için hazırladığımız dosyayı kendisine takdim ettim. Sağ olsun takipçisi olacağını ifade ettiler.  Sayın Başbakanımız Zonguldak’ımıza ayrı bir önem veriyor. Zonguldak geneline hizmetlerimiz artarak devam edecek. Zonguldak yeni dönemde ulaşımdan sağlığa, ekonomisinden, eğitimine kadar birçok hizmet almaya artarak devam edecek.  Görüşmemizin büyük bir bölümünde Zonguldak’ı konuştuk. Bizlerde Ereğli’nin geleceğinin ilçeye yapılacak olan fakülte ile daha da şekilleneceğini ve buna ihtiyatımız olduğunu ifade ettik.  Bu talebimizi içeren dosyamızı Başbakanımıza sunduk. Zonguldak’ın geleceği çok parlak. Bizler Ereğli’ye eğitim Fakültenin yapılmasının takipçisi olacağız ve Ereğli’ye bu fakültenin kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız”