Çaycuma Kent Konseyi, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle birlikte, çocuklara yönelik kurslar düzenliyor. Çalışmaya Çaycuma Belediyesi de destek veriyor.

 

Çaycuma Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 6-15 yaş grupları arasındaki çocuklar için pek çok alanda kurs düzenleyecek. Çaycuma Belediyesinin de destek verdiği çalışmada, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk dersleri kapsamında öğreticilik yapacak. Gitar, bağlama, resim, halkoyunları ve tiyatro gibi yetenek kurslarının yanı sıra, İngilizce ve Türkçe destek kursları düzenlenecek. Hafta sonları açılacak kurslarda işaret dili, satranç, okuma gibi rekreaktif faaliyetlerin yanı sıra çini atölyesi, ahşap yakma, bilim deney günleri, futbol voleybol maçları gibi özel etkinliler de yer alacak. 5 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında 8 hafta sürecek kurslar, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Kurslar için Çaycuma Kent Konseyi ile Çaycuma Belediyesi Beyaz Masa’ya yapılacak.

 

MYO ÖĞRENCİLERİ EĞİTMEN OLARAK GÖREV YAPACAK

Konuyla ilgili olarak tanışma toplantısı BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, MYO Müdürü Yar. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M. Yesari Sezgin, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt’un yanı sıra kurs verecek MYO öğrencileriyle Çaycuma Kent Konseyi yöneticileri de katıldı. Burada proje hakkında bilgi veren, proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Elif Mocan, “Çaycuma Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak, çocuklarımızın, kışın, kapalı mekânlarda hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için bu projeyi geliştirdik. 5 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında 8 hafta sürecek kurslarda, sosyal sorumluk duyan öğrencilerimiz eğitmen olarak görev yapacak. Çocuklarımızın eğlenirken öğrenmelerini, bu arada kişisel yeteneklerinin ortaya çıkarak ileriye doğru yönlendirilmeleri konusunda destek vermeyi amaçlıyoruz. Tüm kurslarımız ücretsiz olacak” dedi.

 



KENT İMECESİ

Daha söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Burada olmaktan çok mutluyum. Üniversitede okuyan gençlerimizle tanışmak, onlar aracılığıyla diğer gençlerin eğitimine destek olmak benim için çok sevindirici. Belediye başkanı olarak bu konularda sonuna kadar desteğim, aradığım tam da bu tarz çalışmalar. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Geliştirerek sürdürmeliyiz. Bu çalışma aynı zamanda, kentle üniversitenin kaynaşmasını da sağlayacaktır. Eğitim her şeyin başı. Bir kent imecesi gerçekleştiriyoruz, burada dev bir kadro, öbür tarafta öğrenmeye muhtaç insanlar var. Bilenler bildiklerini, bilmeyenlere öğretecek, biz de destek vereceğiz. Çok heyecan verici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖSYM SANKİ BİZE TORPİL GEÇİYOR

Son olarak söz alan BEÜ Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, “Sosyal amaçlı bir projeye birlikte imza atacağız. Öğrencilerimiz bu projeyle iş içinde eğitilecek. Okulumuz çok tercih ediliyor, bu yüzden, çok geniş bir öğrenci profilimiz var. Türkiye’nin her yerinden öğrencimiz bulunuyor. Bu çalışma bu yönüyle kültürel değişim de sağlayacak. Üniversite kentle bütünleşecek. Bu çalışmaya Kent Konseyi’nin böyle bir ilgi göstermesi bizim açımızdan çok sevindirici. Önemli olan iyi sonuçlar almak. Nitelikli bir öğrenci profiline de sahibiz. Sanki ÖSYM bize torpil geçerek, hiçbir sorun yaratmayacak öğrencileri Çaycuma’ya gönderiyor. Kampusumuz daha büyüyecek. Eğitim kalitemizle birlikte bölümlerin sayısı da yükselecek. Bu çalışmaya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı MYO öğrencileriyle Çaycuma belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın beklentiler ve sorunlar üzerine yaptığı sohbetle sona erdi.