CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın önderliğiyle Maden Şehitleri Anıtında eksik olan bölümler yenilendi. Seçim öncesinde çevre düzenlemesi yapılan anıtta eksik olan levhalar tekrar yaptırılarak yerlerine konuldu.

 

“ŞEHİRLERİMİZİ TEMSİL EDİYOR”

Anıtın Zonguldak’ın vazgeçilmez bir değeri olduğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, “Daha önce seçim sürecinde Maden Şehitleri Anıtı’nda bir onarım ve iyileştirme çalışması yapmıştık. Daha önce dökülen levhalar vardı. Onları onarıp yerlerine takmıştık. Ancak, 5 bin maden şehidimizin birçoğunun isimlerinin yazılı olduğu levhalar hali hazırda bulunmuyordu. İsimleri tespit ettik ve levhaları tekrar hazırlattık. Hazır hale geldi ve halkımızla birlikte bir araya gelerek yerlerine yapıştırıyoruz. Bu aşamadan sonra anıtımızdaki çalışmamız tamamlanmış olacak. Burada görünen her bir levha bizim için bir can demek. Bu dünyadan ve Zonguldak’tan göçmüş bir aile demek. Burada bulunan levhalar cennete göç etmiş olan maden şehitlerimizi temsil ediyor. Bu anıta sahip çıkmak, daha güzel hale getirmek, yeni ve daha güzel bir alana taşımak madenci evlatları olarak bizim en büyük arzumuz. Madenci kardeşlerimizin de sorunları halen devam ediyor. Bir toplu sözleşme süreci yaşanıyor. Bu süreçte madencilerimizin eşit işe eşit ücret taleplerinde direnmelerini istiyoruz. Birler de kendilerinin her zaman destekçisiyiz. Taşın altına sadece elimizi ve gövdemizi değil başımızı koyarak günün 24 saatinde çeşitli yerlerde olurken, yerin metrelerce altında çalışan kardeşlerimizin hayallerini ve isteklerini gerçekleştirmek zorundayız” diye konuştu.

 

“ŞEHİDİMİZİN HAKKI İNKAR EDİLEMEZ”

Babasının bir maden şehidi olduğunu ve bu nedenle kendisi için çok önemli ve duygulu bir çalışmanın içerisinde yer aldığını ifade eden Sevim Akça, “Yapılan çalışma için teşekkür ediyorum, çok duyguluyum. Buradaki arkadaşlarımdan da bir farkım var. Bu anıtta benim babamın adı da var. Ben 6 aylıkken babam madende vefat etmiş. Şimdiye kadar geç kalınmış bir çalışmaydı. Allah Deniz Yavuzyılmaz’dan razı olsun, burasının onarılması için elinden geleni yaptı” açıklamasında bulundu. Çalışmanın geç kalınmış bir çalışma olduğunu ve daha önceden anıtın düzenlenmsei gerektiğini dile getiren Nazire Usta, “Maden şehitliğimiz çok ihmal edilmişti. Burada Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın öncülüğünde halkımızla birlikte biz şehitlerimize karşı vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. Bunu da zevkle yapıyoruz. Ben bir TTK emeklisiyim. Kazandığımız ekmekte şehit madencilerimizin kanı, emeği var. Zonguldak çok acılar çekti. Hiçbir şehidimizin hakkı inkar edilemez. Ancak 45 bin işçisi olan madenlerimizde çalışan sayısı çok alt seviyelere düştü. Ben bir vatandaş ve Zonguldaklı olarak bugün burada olmaktan, bu plakaları buraya yerleştirmekten onur duydum. Bir insanlık vazifesi yapmanın sevinci içerisindeyim. Buna vesile olanlara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.