Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Taşdelen (48) askere göndereceği oğlu Gökhan Taşdelen (21) için Bağlık Mahallesi'nde bulunan Eski Bağlık Tesisleri'ni kiraladı.


Ailenin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Gökhan Taşdelen, sırtına bağladığı Türk bayrağı ile orkestranın müzikleri eşliğinde eğlendi. Bu sırada davetliler piste çıkıp karşısında bir süre oynadıkları Taşdelen'e para taktı.

Baba Taşdelen, gazetecilere yaptığı açıklamasında, bu etkinliği diğer yakınlarında da devam ettirmek istediğini söyledi.

Etkinliğin, akrabaları, dostları ve yakınları tarafından sahiplenildiğini belirten Taşdelen şu ifadelere yer verdi:

"Biz, dost ve arkadaşlarla birbirimizin çocuklarını yeğen, kardeş gibi kabul ettiğimiz için onların da mutlu bir anı olsun istedik. İnşallah oğlumun hayatında güzel bir anı olur. Allah güle güle gidip gelmek nasip eder. Hakikaten dün doğdu bugün askere gidiyor. İnsan zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor. Tüm ailelerin çocuklarına Allah yuvalarına kavuşmak nasip eder. Şimdiden oğluma görevinde başarılar diliyorum. İnşallah görevini layıkıyla yaptıktan sonra da yuvasına dönecek ve tüm dostlarımızla birlikte düğününde de beraber olacağız"

Vatani görevi için Balıkesir'e gitmeye hazırlandığını ailesinin bu sürprizi karşısında büyük gurur duyduğunu anlatan Gökhan Taşdelen, "İçimde bambaşka bir heyecan var. Açıkçası bu kadar kalabalık beklemiyordum. Gelen eş ve dostlarıma teşekkür ediyorum, hepsinin gönüllerine ve ayaklarına sağlık. Vatan borcu ödemek çok güzel bir duygu. Onu da herkes yaşayınca öğrenecek. Şuanda hissedilen duygu bambaşka, oraya gidince herşeyi öğreneceğiz" dedi.