AK Parti Zonguldak Milletvekili aday tanıtım toplantısı Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının organizasyonu ile Büyük Ereğli Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Partinin eski ve yeni yöneticilerinin konuşmalarının ardından Milletvekilleri biyografileri okundu, kürsüye çıkarak salonu dolduran kalabalığa adaylar Zonguldak ve ülke politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

PARTİYE KATILIM

MHP'den istifa eden Ormanlı Belediye Başkanı, 2 belediye meclis üyesinin yanı sıra 100 kişi AK Parti'ye katıldı. Meclis Üyeleri Rıza Üstün ve Zeki Ergün'e parti rozetleri AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu tarafından, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol'a ise rozeti AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun tarafından takıldı. İl Başkanı Tosun, Belediye Başkanı Başol, meclis üyeleri ve çok sayıda belde sakininin AK Parti ailesine katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Yıllarca AK Parti'de mücadele ettik onu bir ufak bir tatile göndermiştik şimdi tekrar aramızda. AK Partimize ve Zonguldak'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

"DAHA ÖNCE 30 OYLA KAYBETTİM"

Vatandaşlara hizmet edebilmek için Belediye Başkanı seçildiğini halkın verdiği görevi de en iyi şekilde yerine getirmek istediğini belirten Başkan Başol, MHP'nin ülke genelinde her şeye hayır dediğini vurguladı, kendisine yönelik eleştirilere de hodri meydan çağrısında bulunduğı konuşması şu şekilde: AK Parti'den daha önce aday oldum 30 farklı seçimi kaybettik ama yılmadık, bizi kamçıladı.

 

"ORMANLI HALKI BENİ ZORLADI"

2014 yılında AK Parti'den aday adayı olduk, 3 arkadaşımız içerisinden orada yer bulamadık ve kendi kabuğumuza çekildik. Ormanlı halkı benim aday olmam konusunda zorladı. Biz verilen görevden kaçmadık, verilen görevi yapamam demedik. Başka bir yerden aday olduk. O aday olduğumuz MHP'nin temsilcilerine ilçe, il başkanına teşekkür ediyorum. Siyaseten ilelebet dostluk, ilelebet düşmanlık olmaz. Çünkü biz insanlara hizmet edebilmek için buradayız. 2007 Seçimlerinden sonra ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara, bu zor durumlarda herşeye hayır denilen yerde olmamız mümkün değildi. Bunu defalarca tartıştık, görüştük.

 

"HEDEFİMİZ ÖNCE ORMANLI"

Bu işi burada değil hizmet aşkı olduğumuz için AK Parti olmamız gerektiğini düşündüm ve o duygularla buradayım. Hedefimiz önce Ormanlı, ilçemiz Ereğli, Zonguldak ve Türkiye. Biz köprü görevi olmak için buradayız. Hizmet edebilmek hedeflerime ulaşmak için buradayım. Ormanlı'yı görüyorsunuz yapabildiğimi kendi gücüm ile yapıyorum. Benim büyük projelerde hükümete ihtiyacım var.

 


YOLSUZLUK İDDİALARI

Zonguldak'ta katıldığım bir toplantıda bir belediye başkanı, 'Senin istifa etmenin adı altında birilerinin elinde yolsuzluk, arsızlığın varmış bunun için istifa etti diyorlar?' Ben 30 senedir görevdeyim, bir tane belgemi çıkarsınlar. Bir tane belgemi ortaya koysunlar bu görevi bugünden itibaren terk ediyorum. Kimseye haramına el koymadım. Kimsenin namusuna ırzına el koymadım. Onlar benim kardeşim, biz ülkeyi yönetmek için buradayız. Kimseden haram yemedim. Kimsenin başka birşeylerine bakmadım. Var ise belge buyursunlar buraya. Gitmediğin başka parti kaldı mı diyorlar ben parti değişmedim, benim siyasi çizgim belli. Dün de böyleydi, bugün de böyle yarın da böyle olacağım. Minareye kılıf hazırlamak için beni karıştırmasınlar. 150 civarında araç ile geldik ve toplam 100 kişi de AK Parti'ye katıldı" dedi.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)
(Haberin videosu birazdan)