Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Göz Hakkı Tiyatro Topluluğu tarafından sahneleneceği duyurulan, 'Kadınlar Bizde Kalsın' isimli oyun, salonun verilmemesi üzerine ikinci kez ertelendi.

Tiyatronun gösterime gireceği 20.00 sıralarında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) karşısındaki alanda toplanan Göz Hakkı Tiyatro Topluluğu ve üniversite öğrencileri duruma tepki gösterdi.


Göz Hakkı Tiyatro Topluluğu Sorumlusu Zafer Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamasında, 26 Nisan tarihinde oyunu sahnelemek istediklerini ancak gerekli yasal izinleri almakta geciktikleri için ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek, "26 Nisan sabahında da Ereğli Ülkü Ocakları Başkanının bizleri hedef göstererek yaptığı açıklamalar Ereğli'de epey yankı buldu. Bize çeşitli ithamlarda bulundular. Kesinlikle siyaset ile alakası olmayan bir tiyatro ekibiyiz. İşimiz gücümüz sanat ve tiyatro. O oyunu 6 Mayıs 2016 tarihine aldırdık" dedi.

Bugün yapacakları gösterinin de iptal edildiğini duyduklarını anlatan Korkmaz şunları söyledi:

"Sebebini araştırdık. Kaymakamlıktan ve emniyetten iznimiz var, emniyet tedbiri alınacaktı, oyunumuza gelecek protokol vardı. AKM Müdürü ile görüştük bizi Ereğli Belediyesi'ne yönlendirdi. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı ile görüştük sağ olsun bize yardımcı oldu, 'sizin gerekli izinleriniz var' dedi. Tekrar AKM Müdürü ile görüştük, o da bize, 'Yapacak birşey yok, oyununuz iptal, tehdit telefonları alıyorum' diye söyledi. Türkiye'de defalarca oynanmış oyun. Biz tiyatro ekibiyiz bizim aksi birşeyimiz yok, aykırı hareketimiz yok. Bu tiyatroya yapılan tepki neden oluştu anlamış değiliz. Yetki sahibi insanlar neden göz yumuyor? Bizi bunlar çok yaralıyor diyebilirim. Bize bu şeylerle itham etmeleri ağrımıza gidiyor.  Oyunumuza gelmek isteyen yüzlerce insan en azından sebebini bu kanallardan öğrenirler"

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)