Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası”, “30 Haziran Dünya Emekliler Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, emeklilerin sadece huzur istediğine dikkat çekerek, “Emekli, yine huzur istiyor. Kimse bizi dikkate almamazlık yapmasın. Gerekli cevabı zamanı gelince yine alırlar” dedi.

 
“149 BİN EMEKLİ VAR”

Bütün emeklilerin Emekliler Haftası’nı kutladığını belirten Başkan Sarıoğlu, “Bilindiği gibi her yıl Haziran ayının son haftası Emekliler Haftası olarak anılır. Nedeni, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 28 Haziran1927 tarihinde emekli olmasıdır. Rahmetle, minnetle anıyoruz. Zonguldak’ta 149 bin emekli var. Emekli, yıllarca seslendi, ‘Huzur istiyoruz, bizi dikkate alın’ dedi. Ama dikkate almadılar. Emekli, yine huzur istiyor, bütün siyasi partilere emekliler gerekeni söyledi. Siyasi partiler de söyleyeceklerini söyledi. Şimdi emekli izliyor, kimse bizi dikkate almamazlık yapmasın. Gerekli cevabı zamanı gelince yine alırlar” diye konuştu.

 

“EMEKLİYE DESTEK VERİLMELİ”

Derneğinin Ankara’da düzenlediği Başkanlar Kurulu toplantılarına da değinen Sarıoğlu, “Kendi bölgemizde her ay açıklamalar ve kamuoyunu bilgilendirmeler yapıyoruz. Görüşme taleplerimize itibar etmeyip randevu vermeyenler, bizi dikkate almayanlar gerekli cevabı aldılar, emekli ikaz etti. Randevu verip söz verenler de tutarlı hareket etmeliler. Önce vatan, sonra biz... Biz ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizi sevmeyen, huzursuzluk çıkaran siyasi unsurlara emekli destek vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir. Bütün emeklilerin Emekliler Haftası’nı kutluyorum, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara sağlık ve sıhhat içinde uzun ömürler diliyorum” açıklamasında bulundu.