Kdz.Ereğli'de masabaşı iş arayan gençlere kızarak yeşil renkte yumurta veren tavuk yetiştirmeye başlayan emekli girişimci, yumurtaları 2-5 liradan satıyor. 

 

Uzun yıllar çalıştığı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından (ERDEMİR) 2 yıl önce emekli olan 60 yaşındaki İsmet Koç, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce arkadaşından aldığı yılda 25-30 adet yumurta veren "araucanas" cinsi tavuk yumurtalarını kuluçkaya yatırdığını ve bütün yumurtalardan civciv aldığını söyledi.  

 

9 YUMURTA İLE BAŞLADI

Elde ettiği yumurtaları sürekli kuluçkaya yatırarak 2 yılda 70 tavuğa ulaştığını anlatan Koç, şöyle devam etti:

"Ekonomik bir beklentim yok, sadece işsiz olduğunu söyleyen insanlara örnek olmak için böyle bir proje hayata geçirdim. Arkadaşımdan aldığım 9 yumurtayı tavuk ile kuluçkaya yatırdım, 9'u da civciv oldu. Büyüttüm onları. 'Ne yapayım?' diye düşünürken, insanlar hep böyle 'İşsizim, açım, susuzum' diyorlar, iş istiyorlar. 'Kendi kendime bir iş imkanı yaratayım' dedim ve civcivleri çoğaltmaya karar verdim" diye konuştu.

 

"KENDİ KENDİME İŞ İMKANI YARATTIM"

Koç, evinin bahçesine tavuklar için kümes yaptığını ve elde ettiği bütün yumurtaları kuluçkaya yatırdığını dile getirerek şunları söyledi:

"Şu an 70 tane yeşil ve kahverengi yumurtlayan tavuğum ve bunun yanı sıra 80-90 tane civcivim var. Yine 3 kuluçka altında toplam 30 yumurta bulunuyor. Günlük olarak 20 ile 40 arasında yumurta alıyorum. Masabaşı iş isteyenlere kızdım, kendi kendime iş imkanı yarattım. Bunu herkes yapabilir. Hedefim insanları tetiklemek. Bölgemizde gençlerimiz masa başında iş istiyorlar, masa başında iş kalmamış ki artık. İnsanlarımızın üretmesi lazım. Yeşil yumurtaları 2 ile 5 lira arasında satıyorum, insanlar almak için evimize kadar geliyor. Ben bu işi yapmak isteyenlere ücretsiz yumurta vermeye de hazırım. Yeter ki 'Ben de bu işi yapıyorum' desinler."


Koç, gelecek yıl siyah yumurta almak için çalışma yapacağını kaydetti

 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)