Karadeniz Ereğli'de köy ilkokulu öğrencileri, Diyarbakır ve Şırnak'ta görev yapan polis ve askerler için resim çizdi, mektup yazdı. 4. Sınıf öğrencisi Gamze Şencan, "Siz orada olmasaydınız biz burada okuyamazdık askerim. Sayenizde rahatça ders yapıyoruz" şiirini okuduğu sırada duygulandı.

 

Karadeniz Ereğli'de ilkokul öğrencileri Diyarbakır ve Şırnak'ta görev yapan polis ile askerlere moral vermek için resim çizdi, mektup yazdı.

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN ORTAK KARARI

Toyfanlı Köyü Firenkler İlkokulu Müdürü Canan Öztürk, yaptığı açıklamasında okulda eğitim ve öğrenim gören 14 öğrencinin kendi el yazıları ile yazdığı ve çizdiği resimleri Şırnak'ta görev yapan polis ve askerlere ulaştıracaklarını söyledi. "Hayat Bilgisi dersinde vatanımızı ve bayrağımızı korumanın ne kadar önemli olduğunu ve vatanımızı koruyan güvenlik güçlerimize minnet borçlu olduğumuzu anlattığım sırada öğrencilerimiz ile birlikte asker ve polislerimize moral vermek adına mektup yazma ve resim çizme kararı aldık" diyen Öztürk şu ifadelere yer verdi:

 

ASKER VE POLİSLERE ULAŞTIRACAK

"Biz burada bu kadar duygu dolu anlar yaşıyorsak doğuda görev yapan vatanı ve bayrağı için canlarını seve seve veren polislerimiz ve askerlerimize de moral vermek, onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istedik. Okulumuz 1. sınıf öğrencileri yaptıkları resimleri 2, 3 ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerimiz de asker ve polislerimize hitaben yazdıkları mektupları bana teslim ettiler. Bende posta yolu ile Diyarbakır ve Şırnak'taki askerlerimize ve polislerimize ulaştırmak için göndereceğim"

 

DUYGULANDI

4. Sınıf öğrencisi Gamze Şencan ise "Askerim" adını verdiği "Vatanı koruduğunuz için size teşekkür ederiz. Siz orada olmasaydınız biz burada okuyamazdık askerim. Sayenizde rahatça ders yapıyoruz. Sizi vurmalarını istemiyorum askerim. Hürriyeti korudunuz askerler. Orada kendinize iyi bakın askerler. Ben sizi çok seviyorum askerler, ben sizi çok seviyorum çok özledim" şiirini okurken duygulandı.

 

"SİZİ ÇOK SEVİYORUZ"

4. Sınıf öğrencisi Gamze Şencan da yazdığı mektubunda asker ve polislere şu sözlerle seslendi: "Size çok teşekkür ederim. Bizi koruduğunuz için. Biz burada rahat rahat ders yapabiliyoruz. Sizi çok seviyorum ve çok önemsiyorum. Size de selamlar gönderiyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)