Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisinin seçimde milletvekili sayısını 2 artırdığını ancak bunun başarı sayılmayacağını belirten Turpcu, "Halkımız böyle istedi, sonuçlarına katlanacağız. Hayırlı olsun diyoruz" ifadesini kullandı.

Seçimin ardından CHP'deki muhalefet ve olağanüstü kurultay çağrılarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Turpcu, "Normal bir kurultay sürecindeyiz zaten. Bu süreç beklense iyi olur diyoruz. Zaten fazla bir zaman yok. Yeni yılın ilk aylarında kurultayımız olacak. Biz öyle görüyoruz. Yani çok olağanüstü bir kurultay yerine, normal süreçte yani yeni yılın ilk ayında, ikinci ayında bir kurultay olacak. Onu beklemenin yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Turpcu, "Sizce de bir lider değişikliğine ihtiyaç var mı CHP'de?" sorusuna ise  "Onu artık partililerimize,  kurultay delegelerine, kamuoyuna bırakmak lazım. Oradan gelecek çağrılar ne ise partide de onlar yapılır. O süreç yaşanıyor şu anda" karşılığını verdi.

Parti teşkilatlarında, örgütlerde, üye yapısında, eğitimde daha sistemli bir değişiklik yapılması gerektiğini vurgulayan Turpcu, olağanüstü kongrelerde tek günde seçimin yapıldığını ve bunların hiçbirinin düzeltilemediğini dile getirdi. Turpcu, şöyle konuştu:

"Yani bizim üyelik yapımızdan parti üyelerinin eğitimine kadar hepsini daha uzun sürecek kurultaylarla yapabiliriz. Bunları da kapsayacak yeni kurultayın zamanında yapılması ve hazırlıkların da ona göre yapılması daha doğru olur diye düşünüyoruz. 'Çok aceleye gerek yok' diye düşünüyorum. Herkesin aklı başına bir gelsin." 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de kayıt yaptırmaya gelenler arasındaydı. Tüzün kayıt işlemine eşi Aysel, çocukları Ata ve Deniz ile birlikte geldi. Yaşar Tüzün'ün rozetini eşi Aysel Tüzün taktı.

(Anadolu Ajansı)