Merhaba ……

 

Biliyor musun, gıdadan bebek ürünlerine, cilt bakımından temizlik malzemelerine kadar alışveriş sepetine koyduğun pek çok ürünün içinde palm yağı var. Markette alışveriş yaparken satın almayı düşündüğün ürünün “İçindekiler” kısmına bak. Bunu sen de göreceksin.

Endüstriyel gıda üreticilerinden kozmetik firmalarına kadar birçok şirket palm yağı elde etmek uğruna yağmur ormanlarının katledilmesine ortak oluyor. Dünyamızın en büyük oksijen kaynağı, geleceğimizin nefesi olan yağmur ormanlarındaki sayısız ağaç palm yağı plantasyonları için kesiliyor ya da yakılıyor.

Yağmur ormanlarını kaybetmek dünyamızı geri dönülemez bir yola sokuyor. Çünkü yağmur ormanları olmazsa, gelecek nesiller temiz hava soluyamaz. Dünyamız iklim değişikliğiyle mücadele edemez. Yağmur ormanları dünyanın en zengin biyoçeşitliliğe sahip alanları, bu biyoçeşitliliği kaybedersek orangutanlar gibi, Sumatra kaplanı gibi eşsiz canlıları da kaybederiz. İşte bu yüzden palm yağı kullanan şirketlerin yağmur ormanlarını yağmalamasını engellemeliyiz. Bunu da ancak senin desteğinle başarabiliriz. 

 

Dünyamızın geleceğini tehdit eden bu çevre suçuna birlikte karşı çıkalım. Para kazanmak için dünyayı hiçe sayan bu şirketlere sonuna kadar beraber karşı duralım. İçeriğinde palm yağı olan ürünleri kullanmayarak üreticilere ne kadar kararlı olduğumuzu göstermeliyiz. Yağmur ormanlarının korunması için yapılan çalışmalara destek vererek ve bu konuda caydırıcı yasalar çıkarması için hükümetlere baskı uygulayarak mücadeleye devam etmeliyiz.

Eyüp, finansal bağımsızlığımızı korumak için hiçbir şirketten maddi destek veya sponsorluk kabul etmiyoruz. Kampanyalarımızı sadece senin gibi bireylerin desteğiyle yürütüyoruz. Dünyamız için mücadele ederken senin gibi cesur insanların desteği bizim için çok önemli. Unutma, dünyamızın, gelecek nesillere en güzel armağanlarını vermeye devam edebilmesi için senin gibi mücadeleci insanlara ihtiyacı var. 


destek.greenpeace.org/c