AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti binasında düzenlediği basın toplantısında erken seçim kararının ardından aday adaylığı başvurularının başladığını, Perşembe günü itibariyle de sona ereceğini söyledi.

“4 gün içerisinde İl Başkanlıkları ve Genel Merkezimize aday adaylığı başvurularında bulunabiliyorlar” diyen Çakır, “1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

İSTİKRAR ÖNEMLİ

Zor günlerden geçildiğini bu süreçte istikrarın ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Çakır, “İstikrar ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Milletvekili seçimleri ile ilgili memurlar için 31 Ağustos son gün. Kamuoyuna başvurular oldukça bilgilendireceğiz. Biz çalışmalarımıza başladık, kadın, gençlik kollarımız, kadın ve gençlik temsilcilerimiz, sandık başkanlarımız, milletvekili adaylarımız ve aday adaylarımız ile çalışmalarımızı süratli bir şekilde devam edeceğiz. Gezilmedik yer sıkılmadık el bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“BİR PANİK AÇIKLAMASI”

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ın AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’a yönelik söylemlerini de eleştirerek kınayan Çakır şunları söyledi: “MHP İl Başkanının yaptığı açıklamayı gerçekten kınıyorum. Bir İl Başkanına yakışmayacak sokak ağzı ile yapılmış bir açıklama. Tabi Genel Merkezlerinin bu koalisyon sürecinde izlediği yolu millete anlatamayacaklarının baskısı altında agresifliği ve yaklaşan seçimlerdeki geri düşüş ihtimalinin bir panik açıklamasıdır bu. Bir İl Başkanının belde belediye başkanı ile ilgili açıklamaları sokak ağzı üslubu ile olmaması gerekirdi.

 

“PARTİMİZDEN TEMAYÜLE GİRDİ”

Yaptığı açıklamaya baktığımızda Bayram Başol 2009 yılında AK Parti’den belediye başkan adayı olmuş, 2014 yılında aday adayımız olmuş, anketimize, temayülümüze girmiş bir adaya adaylık teklif ederek MHP’den adaylık teklif ederek aday yapmalarını etik buluyorlar, bu şahsın yolları ayırma kararı aldığı zaman böyle bir açıklamada bulunuyorlar. Bakıldığında MHP’nin Zonguldak’ta 2 belediyesi var. Biri Karaman ki bizim AK Parti’den belediye başkanımızdı, kendilerini belediye başkan adayı yaptıkları zaman biri de Bayram Başol.

 

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Bu açıklamayı seçimde geriye düşmenin paniği olarak görüyorum. Üslubu hoş bulmuyorum, Bayram Başol ile alakalı eskiden bu yana partimizde görmek isteyeceğimiz bir isim. Bizim adaylık teklifimiz başvurumuz böyle bir şey yok. Önce parti içi meselelerini içerde görüşmeleri lazım. Bayramlaşmada İl Başkanımıza karşı yaptığı tavır hem İl Başkanına yakışmayacak açıklamalar hakikaten kendisini şiddetle kınıyorum. Böyle birlikten beraberlikten kardeşlikten bahsedeceksiniz hem de mafya jargonlu kelimeler ile açıklamalarda bulunacaksınız. Siyasetin kendisine yakışmayan, etiğine yakışmayan davranışlar. Kamuoyu bunu da değerlendirecektir.

 

BAYRAM BAŞOL’UN İSTİFA İDDİASI

Bayram Başol’un geçmesi ile ilgili gündemde böyle bir şey yok. Bayram Bey’in kendi partisi ile alakalı tavrını sergiledikse öyle bir şey söz konusu olursa biz bunu yetkili organlarımız ile değerlendiririz. 2014 Seçimlerinde bizden aday olmasını çok istemiştik o gün bunu aday yapmayanlar hem kamuoyu hem de parti teşkilatlarında değerlendirmesi yapılmıştır. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Kendilerini yetiştirmediği adayları aday yaparken etiğe sığdırabiliyorlar bu adayların kendi partilerinden istifa etmeyi düşündüğünde kendilerinde yıkım gibi görüyorlar. Seçimde bir milletvekili çıkartamayacağını bugünden kabullenmiş durumdadır. Biz Zonguldak’ta üçüncü milletvekilimizi geri almayı dördüncüyü zorlamayı hedefliyoruz.

 

KAÇAK ELEKTRİK İDDİASI

Kaçak elektrik kullanımına yönelik kamuoyunda çıkan söylentilere de tepki gösteren Çakır, “Çamur at izi kalsın mantığı ile yıpratmaya çalışmak onlara, Ereğli’ye yakışmıyor. Bina yöneticilerimi, elektrik yöneticileri burada. Fatih Çakır ve ekibinin olduğu yerde kaçak elektrik gibi haramla işimiz olmadı, olmayacaktır. Özür yazısı bekliyorum yazmadığı zaman bizler de yasal olarak haklarımızı arayacağız”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)
(haberin videosu birazdan)