Çaturoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na edep ve ahlak dışı sözler sarf ettiğini belirterek, sarf edilen sözleri şiddetle kınamak amacıyla CHP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bırakarak tepkilerini demokratik bir şekilde ortaya koyup Kılıçdaroğlu’nu kamuoyu önünde özür dilemeye davet ettiğini hatırlatan CHP Milletvekilleri şöyle dediler:

 

Sürekli bir ucuz mağduriyet propagandasında peşindeler. Bunu suçluluk psikolojilerine veriyoruz. Kamuoyunda AKP'liler tarafından bilerek yanlış verilen bilgileri düzeltmek ve Genel Başkanımıza,  sözlerine ve istismar edilen çocuklarımıza ve ailelerine sahip çıktığımızı tüm Zonguldak kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak amacıyla bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. 45 erkek çocuğumuzun AKP'nin adeta arka bahçesi olan Ensar Vakfı’nın yasadışı yurtlarında, vakfın öğretmeni tarafından istismar edildiği tüm kamuoyunda bilinen bir gerçektir. Ancak bu çocuklarımızın korunmasından birinci derece sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olayın üzerine giderek, tüm sorumluların ceza almasını sağlayacağı yerde, "bir kereden bir şey olmaz" diyerek Ensar Vakfı’na sahip çıkmış ve olayın üzerini örtmeye çalışmıştır.

 

ÇATUROĞLU  TECAVÜZ SKANDALININ ARAŞTIRILMASINI REDDETTİ!

 

Olayın TBMM tarafından araştırılması için verilen önerge, içinde Faruk Çaturoğlu'nun da bulunduğu AKP'li Milletvekillerince reddedilmiştir. Ancak kamuoyu vicdanı, olayın vahameti nedeniyle bu duruma sert tepki gösterince, AKP'liler geri vitese takmışlar ve ertesi gün verilen ikinci önergeyi kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bu fakir çocukların korunmasından birinci derece sorumlu olan Bakan Sema Ramazanoğlu hakkında verilen gensoru, yine içinde Çaturoğlu'nun da bulunduğu AKP'lilerin eliyle reddedilmiş ve Bakan Ramazanoğlu, AKP'liler tarafından sıraya girilerek tebrik edilmiştir. Genel Başkanımız bunun üzerine literatüre AKP'li bakan Muammer Güler tarafından kazandırılan "birilerinin önüne yatarım" ifadesiyle bakan Ramazanoğlu'nu eleştirmiştir.

 

Deyimler sözlüğüne göre, `önüne yatmak` bir kişi veya bir kurumu korumak amacıyla elindeki imkanları kullanmak anlamına gelmektedir.  Bundan hakaret ya da cinsel bir ima çıkarmak istiyorsanız, ya Türkçe bilmiyorsunuz ya da kötü niyetlisiniz. Ne anlama geldiğini gidip eski Bakanlarına sorsunlar anlatsın onlara. Bu sözlerden rahatsız olanların koskoca Türkiye Cumhuriyeti`nin bir Bakanının, bir işadamı için `önüne yatarım` demesinden rahatsız olduğunu görmedik nedense.

 

AKP'LİLER, ÇOCUKLARI KORUYACAKLARINA, ENSAR VAKFINI KORUYORLAR

 

Sayın Genel Başkanımızın kullandığı sözden başka bir sonuç çıkarmak zihnin sadece o yönde çalıştığını gösterir. Bunu alıp da cinsel bir alana çekmek nedir? Bu soruyu Çaturoğlu’na soruyoruz. Bu aslında AKP'lilerin kafalarının arkasında nelerin düşündüklerini gösteriyor. EvetAKP'liler, seri tecavüzlerin yaşandığı Ensar Vakfı’nın önüne yatıyorlar, Ensar Vakfı’nı koruyorlar.

 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun özür dileyeceği bir durum yoktur. Bu sebeplerle Genel Başkanımızın bu konu ile ilgili söylediklerine biz de imzamızı atıyoruz ve tüm AKP'lileri ve Çaturoğlu'nu tecavüze uğrayan çocuklarımızdan ve ailelerinden özür dilemeye davet ediyoruz.

 

Genel Merkezimizin önüne bıraktıkları o siyah çelengi alsınlar 45 çocuğun tecavüze uğradığı vakfın önüne, bu talihsiz olaylardan sonra bulunduğu makama yakışmayan açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Bakanlığı`nın önüne, ilgili Bakan için gensoru önergesinin görüşülmesini reddeden Meclis Gruplarının önüne bıraksınlar, siyah çelenk en çok oralara yakışır.

 

Tecavüze uğrayan çocuklarımıza sahip çıkacaklarına, Ensar Vakfı’nı koruyan Bakan Ramazanoğlu'na sahip çıkan Çaturoğlu'nu ve AKP'lileri kınıyoruz.