Kdz. Ereğli’de yaşanan ekmek vurgununa tepkiler dinmiyor. CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü de yaptığı yazılı açıklamada, halk ekmek fırınının açılması için belediye meclisinde önerge vereceklerini bildirdi.

İlçe Başkanı Sertan Ocakçı imzasıyla gönderilen açıklamada, 250 gram ekmeğin gramajının 400 e yükseltilip  fiyatının da 2 lira çıkarılarak yüzde 45 lik zam yapıldığına belirterek şöyle dedi:

İNSAFSIZ ZA

Ekmek zammı konusunda bilmelilerdir ki; Ekmek bizim kültürümüzde Fakir doyurandır. Ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın, yeterli besini alamayan dar gelirli ailelerimizin çocuklarının yatağa tok girmelerini sağlar.

Asgari ücretle geçinen insanımızın ve maddi sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veren birçok vatandaşımızın boğazına giren ekmeğe yapılan bu zam insafsızcadır, ekmeğini elinden almaktır.


BELEDİYE VATANDAŞIN EKMEĞİNİ KORUMALI


CHP İlçe örgütü olarak, Kdz. Ereğli’de sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Kdz. Ereğli Belediyesini vatandaşının ekmeğini koruması için göreve davet ediyoruz. Belediye bünyesinde açılacak Halk Ekmek Fırını için girişimlerini bir an önce yapmasını istiyoruz.


MECLİSE ÖNERGE

06.04.2016 Çarşamba günü yapılacak Belediye Meclis toplantısına CHP grubu olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi için önerge vererek tepkimizi meclise taşıyacağımızı ve Belediye bünyesinde Halk Ekmek Fırını hayata geçirilmesini talep edeceğiz.


CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak, Vatandaşımızın ekmeğine sahip çıkacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


BELEDİYENİN HALK EKMEĞİNİ ANAP KAPATMIŞTI


Bilindiği gibi Kdz. Ereğli Belediyesi CHP ve SHP’de ve Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu döneminde halk ekmek fırını vardı. Belediye ANAP’a geçtikten sonra önce halk ekmek ve tansa kapatılmış, belediye otobüsleri de seferden kaldırılarak ekmekte ve ulaşımda tekel yaratılmıştı.