Türkiye’nin 81 ilinden gelen İl ve İlçe Başkanları CHP Genel Merkez binası önünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan mermili protesto ve provokatörlerin saldırısına tepki vermek için İl ve İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri sabah 11.00’’de CHP Genel Merkez Binası önünde toplandı. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından konuya ilişkin gönderilen haber metni şu şekilde:


Genel Merkez binası önünde toplanan partililere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ben oturduğum koltuğun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O koltuğun sorumluluğunu da biliyorum. O koltukta oturan genel başkanlar hiçbir zaman ülkesini ayırmadı. İnsanını ayırmadı. Bölücülüğe asla prim vermedi. Bütün genel başkanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele ettiler. Aynı şekilde ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğim. Bu bizim kaderimiz olmanın ötesinde bu bizim bu millete namus borcumuzdur" ifadelerini kullandı.  Konuşmasında partisinin il ve İlçe başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "Mücadeleyi birlikte yapacağız. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Söyledim. Eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa birilerinin çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.