Her siyasal görüş, düşüncenin bazı askerleri olur ki, yaşamlarını bu davaya adarlar. Sağ veya sol görüş olması hiç önemli değil. Önemli olan davaya inanmak. Muzaffer Akalın'da sanki doğarken CHP'liydi ve ölürken de o çok sevdiği partisinin bayrağına sarılarak yaşamdan kopup gitti. Gençlik yıllarından bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığı ile siyasal duruşunu CHP'de bulan ve partisine olan bağlılığını hiç koparmayan Muzaffer Akalın, 12 Eylül öncesinde, tırnakları ile CHP'den il Genel Meclis üyeliğine aday olma başarısını göstermişti. Krısal kesimin temsilcisi olarak seçimi de kazanan Akalın, hastalanıp yataklara düşünceye kadar her koşulda siyasal mücadelenin içinde oldu. Ta ki, tarih 4 Temmuz 2017 Salı gününe kadar. Günün ilk saatlerinde yaşama veda ederek sonsuzluğa uzanan Muzaffer Akalın'ın cenazesi doğup büyüdüğü Danişmentli Köyüne götürüldü. Aynı gün toprağa verilen Akalın'ın cenazesi köy camisinde ikindi-cenaze namazı helallik alınarak kılındı. Camiye akın etti köylü arkadaşları.  Partisinden mi kimler vardı? İyi soru ve yanıtı yok. CHP'de kendilerini ameleliğe adamış birkaç kişinin dışında vitrinde gezinenlerin çok işi olduklarından (!) dolayı gelememişlerdi. Gelenler üzüntülerini ailesine başsağlığı dilekleriyle iletilirken, CHP'nin kültürüne sahip  bir askerini daha yolcu etmenin acısını yaşadılar. 



ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak merhuma Allahtan rahmet, yakınları, dostları ve Danişmentli köy halkına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

KEMAL ANADOL'DAN MESAJ:

Değerli dostum ve siyaset arkadaşım Muzaffer Akalın'ın vefatını Ereğli Önder Gazetesi'nden  öğrendim. Duyduğum üzüntüyü tarif edemem.
Muzaffer Akalın'ın yüreği insan, arkadaş ve Ereğli sevgisiyle doluydu.
Tam anlamıyla bir köylü çocuğuydu. ERDEMİR'de ise sınıf bilincine sahip bir işçi olmuştu. Bu nitelikleri onu siyasete itti. Arkadaşlığımız da CHP Ereğli örgütünde başladı. İlçe Başkanı olarak onu hep yanımda gördüm. Dini eğitim almıştı. Cumhuriyet değerlerine sahip katıksız bir  Atatürkçüydü.
Ereğli sevdası ve Ereğli köylüsünün özellikle yol çilesi onu Zonguldak İl Genel Meclisi üyeliğine getirdi. Delegeler CHP listesinde hep ona yer verdiler. İl Genel Meclisinde uzun süre hizmet etti. Mütevazi kişiliği ile bunları abartmadı. 
12 Mart ve 12 Eylül günlerinde de çok iyi bir demokrasi sınavı verdi.
Katıksız ve örnek bir CHP'liydi. Hiçbir zaman günübirlik politika yapmadı.
Eş ve çocuklarının, Ereğli'nin ve sevenlerinin başı sağ olsun.
Ona Tanrıdan rahmet diliyorum. Işıklar içinde yatsın.
                 
                                    Kemal Anadol

Haber: Eyüp Bektaş