Kdz Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Gür, RC.Gallery bünyesindeki RC Müzayede; Anadolu sanatseverler buluşmasının ilkini Zonguldak’ta gerçekleştireceğini bildirdi. Gür,RC Müzayede’nin, “Her duvar bir orjinali hak eder” mottosuyla çıktığı yolda resim sevgisini tüm Anadolu'ya yaymak adına geldiğini belirtirken “Gallery sahibi ve müzayede yöneticisi Rahmi Çöğendez’in Karadeniz Ereğlili olmasının yanında, Zonguldak Belediyesi ve başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olmak üzere, diğer fakültelerin öğretim üyeleri ve öğrencilerinden alınan olumlu geri dönüşler sonucunda, ilk müzayede Zonguldak'ta düzenleniyor.” Dedi.



Rotary Başkanı Mustafa Gür’ün 24 Nisan tarihindeki etkinlikle ilgili olarak şu bilgiyi verdi.


"End Polio Now! (Çok az kaldı!)"
Rotary merkezince 1979'da Filipinler Rotary Guvernörlüğü tarafından çocuk felci ile mücadele amacıyla başlatılan kampanyanın 1985 tarihinden itibaren dünyadaki tüm birimler tarafından öncelikli olarak sürdürülmesi istendi. Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) sıkı işbirliğiyle gerçekleştirilen aşılama sonucunda Türkiye’de tamamen (1989) bitirilen çocuk felci, dünyada an itibariyle % 99 oranında ortadan kaldırıldı. Afganistan, Pakistan ve Nijerya'da bitmek üzere olan çocuk felcinin 2018 yılında tüm dünyada tamamen ortadan kaldırması hedefleniyor.

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü bünyesinde 24 Nisan tarihinde Zonguldak’ta gerçekleştirilecek ve RC Müzayede tarafından düzenlenecek müzayede için çeşitli sanatçılar birer eser bağışladı. Bu müzayede sonunda elde edilecek gelir doğrudan “Çok az kaldı!” projesinde kullanılacak. Bağış müzayede projesinin Rotary Türkiye Guvernorlüğü ve RC Müzayede işbirliği ile aşama aşama tüm Türkiye’ye yayılması planlanıyor

Bir sanat eserine sahip olmanın yanı sıra, insanlık için gösterilen ve bu çabanın sonuçlarını almanın mutluluğu, sosyal sorumluluk projelerine verilen katkının yerini bulduğunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.