Kdz.Ereğli Çözüm Etüt Eğitim Merkezi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Ereylin Alışveriş Merkezi Müdürlüğü'nün 6 katında hizmete giren Çözüm Etüd Merkezi'nin açılışı siyasetten, sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarından eğitim camiasına kadar pek çok ismi bir araya getirdi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Çözüm Etüt Eğitim Merkezi Sahibi Yunus Akay, eğitimin her zaman ilk plana alınması gerektiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"SORUN ÇÖZEN NESİLE GEREKSİNİM VARDIR"

"Kendisi erdemli olmayan kişinin, bir başkasını erdemli yapması düşünülemez. Eğitimin amacı herşeyden önce insan sevgisini aşılamak sonra bilgi ve beceri ile genç kuşakları donatmaktır. Günümüzde bilgiyi taşıyan ama kullanamayan değil, nasıl öğreneceğini bilen gerçek bilgilere ulaşabilen, bildiği gibi davranan, düşünerek yeni bilgiler üretebilen, sorun çözen nesile gereksinim vardır. Günümüz çocuklarının isteklerinin çoğu karşılanırken esas karşılanması gereken ihtiyaçların ise pek azı karşılanmaktadır.

 


"NASİHATTEN ÇOK İYİ BİR ÖRNEĞE İHTİYACI VAR"

Çocukların nasihatten çok iyi örneği ihtiyacı vardır. Bizler çözüm etüt merkezi olarak eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Amacımız çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak ve yetenekleri ölçüsünde ulaşabilecekleri en üst seviyeye erişmelerini sağlamaktır. Bu konuda çok istekli ve azimliyiz. Azimle çözüme, çözümle de hedefe ulaşacağız.

 


"İLKELİ, DÜRÜST, AHLAKLI..."

Bizlere emanet edilen sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin geliştirmeyi amaç edinerek yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Geleceğe dönük milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ilkeli, dürüst, ahlaklı, başarıdan başarıya koşan nesiller yetiştirme gayreti içinde olacağımızı ifade etmek isterim. Bu anlayış ve kararlılıkla çalışacağımıza kurumumuz çalışanları olarak bir görev ilke edindiğimizi belirtmek isterim"

 


KATILIM YÜKSEK OLDU

Açılış kurdelesi Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, MÜSİAD Genel Merkez ve Ereğli Şube Yöneticileri tarafından kesildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)