Ereğli Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlikte, Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 binin üzerinde katılımın olduğu etkinlikte, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerler meşalelerle yürüdü.

Yürüyüşe, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyeti yaşatacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Bizler de Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkmak için el ele birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde çalışacağız. Bu topraklarda kaybettiğimiz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu hepimize hayırlı olsun"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)