AVKIF Genel Sekreteri Con Arslan:

- "Amacımız avcılarımızın birlik ve beraberliği. Yine elimizde bulunan güzel av köpeklerimize nişanlı bulma, evlendirme, damat ve gelin adayı bulabilme ortamı yaratıyoruz. Bunlar çok güzel şeyler"

 

Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Koruma Federasyonu (AVKIF) fermalı av köpekleri ve korucu ırklar güzellik yarışması Kdz.Ereğli'de gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Danışmentli Köyü'ndeki piknik alanında 40 İl'den 80 av köpeğinin katıldığı yarışmalarda dereceye giren ilk 3 av köpeğinin sahibine çeşitli ödüller verildi.

Yarışmanın yapıldığı alanda bazı noktalara bırakılan bıldırcın ve yemleri, belirlenen kurallar doğrultusunda bulmaya çalışan av köpeklerinin çabası renkli görüntüler oluşturdu.

AVKIF Genel Sekreteri Con Arslan yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında İngiliz, Continental ve Kovucu Irklar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmaların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Yarışmalarda ilk 3'e giren köpekler için sahiplerine köpek yemi, kupa, birincilere de av tüfeği hediye edildiğini anlatan Arslan şunları söyledi:

"Hakemlerimiz tarafından üç kategoride değerlendirmeler yapıldı ve ilk 3'e girenlere kupa, köpek yeminin yanı sıra birincilere tüfek hediye edildi. Amacımız avcılarımızın birlik ve beraberliği. Yine elimizde bulunan güzel av köpeklerimize nişanlı bulma, evlendirme, damat ve gelin adayı bulabilme ortamı yaratıyoruz. Bunlar çok güzel şeyler"

Türkiye'deki sokak köpekleri de dahil olmak üzere tüm köpekleri kayıt altına almak için çaba harcadıklarını anlatan Arslan, "Maddi çıkar peşinde değiliz. Şuanda Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Ankara, Kütahya, İzmir, Ankara'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40'a yakın ilden köpekler var. Ben 800 kilometre mesafede olan İzmir'den geldim. Bu yörede yapılan ilk yarışma bu" dedi.

Arslan, av mevsiminin kapanması ile av köpeklerinin de izdivaya çekilerek tembelleştiğini yapılan bu tür etkinliklerle de köpeklerin performansını arttırdıklarını da sözlerine ekledi.

Yarışma hakemi Turgay Özpınar da, ilk 3 dereceye giren av köpeklerinin sahiplerinin tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, "Kendi aralarında söz kesiyorlar, yarın eşlemeler yapılıyor, doğru yavrulamalar ve doğru köpekler çıkıyor. Bu yarışmalar da bir nevi bunun için" ifadelerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)