Kdz.Ereğli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan'ın da gözaltına alınması büyük şok yarattı.


İlçede görev yaptığı süre içerisinde sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra halk ile yakın ilişki kuran, şehit aileleri, gaziler ve ailelerine de fırsat buldukça yanlarında olan, Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Muharip Gaziler Derneği'ne tahsis edilen hizmet binasının her kademesinde emeği bulunan Doğan'ın, FETÖ darbe girişimi sırasında Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında hiçbir askere dışarı çıkmama talimatı da verdiği ortaya çıktı.


Askeri açıdan önemli bir yerde bulunan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında darbe girişimlerinin olduğu dakikalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Gelişmeler takip edildi, askerler ve rütbeli personelin dışarıya çıkışları iptal edildi.


Komutanlık önünde de olağanüstü bir güvenlik önlemleri de alınmadı. Pek çok komutanlık önünde iş makinaları, otobüsler yığılırken Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında hiçbir hareketlilik yaşanmadı.