Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  Kdz. Ereğli Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamanın konusu da demokrasiye yapılan darbe oldu. ÇYDD’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde darbe alışkanlığının sona erdiği, iktidarların demokratik yolla değişeceğine inandığımız bir dönemde darbe girişiminde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz.

ÇYDD olarak her zaman olduğu gibi şimdi de Atatürk Cumhuriyetini, demokrasiyi, laikliği, insan haklarını, hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz.

Demokrasiyi sadece sandıktan ibaret görenlerin sivil ve üniformalı darbelerden, insan hakları, demokrasi taleplerinden bir ders çıkarmasını diliyoruz. 15 Temmuz 2016’dan sonra daha uzlaşmacı, daha demokrat bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.

Türkiye, hangi inanç ve siyasal düşüncede olursa olsun, hepimizin ortak vatanıdır. Bu kaostan çıkmak için birbirimize çok ihtiyacımız var.

Gerçek demokrasinin ortak paydamız olmasını istiyor, demokrasiye sahip çıkarken de halkın şiddetten uzak durması gerektiğini anımsatıyor; kaos ortamından bir an önce çıkmayı diliyoruz.”