Karadeniz Ereğli’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı.

Bozhane mevkisinde yapılan kutlamalar Ereğli Belediyesi Folklor ekiplerinin gösterisi ile başladı. Etkinliklerde yüzme, kürek çekme, halat çekme ve yağlı direğe tırmanma yarışları gerçekleştirildi. 

Yağlı direğe tırmanma yarışmaları öncesi Türk Bayrağı’nın alınması için konulan 8 bin TL ödülü beğenmeyen yarışmacılar Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a tepki gösterdi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ödül için istenen 10 bin liranın çok olduğunu belirterek kutlama alanından ayrıldı.

Yarışmacılar protokol üyelerine tepki gösterdi, zaman zaman ise tartıştı. Olay yerine çok sayıda polis gelirken aralarında yarışmacıların da bulunduğu kalabalık grup daha sonra kutlama alanında yağlı direkte bulunan Türk Bayrağını aldı.

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Yarışmacılar bayrağı orada bırakmak istemediler, belediye geçtiğimiz yılkı kutlamalarda da aynısını yapmıştı, arkadaşlar direğe çıkarak bayrağı aldılar” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)