Kaymakam İbrahim Çay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 muhtaç ailenin giderilmesi hedeflenen barınma çalışmalarını yerinde inceledi, vakıfın çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

* BARINMA İHTİYACI: Biz herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje üretmekteyiz. Amacımız 60 yaşını doldurmuş herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşın barınma ihtiyacını tapuları kendilerinin olmak şartı ile gidermektir.

* GIDA YARDIMI: Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında olmak üzere senede 2 defa gıda yardımı gelmektedir. Bu sene biz çalışmalarımızı hazırladık, şuanda 700 kişiye 150 TL karşılığında nakdi gıda almak şartı ile yardımda bulunacağız.

* KÖMÜR DESTEĞİ: Bu sene sadece belediye sınırları değil köylerimizdeki ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da kömür desteği vereceğiz. 3 bin 500 kişiye birer ton kömür vereceğiz. Bu sene ki çalışmamız biraz daha değişik, her sene vatandaşımız kömürü, depodan kendisi alıyordu, bu sene biz adresine bizzat götürüp teslim edeceğiz.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Abdullah Hasçelik, Uzunmehmet Mahallesi Muhtarı Seyfettin Yaman ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından barınma ödeneği ayrılan 2 evde devam eden çalışmaları yerinde inceledi, vakıfın yardımları ile ilgili gazetecilere bilgiler aktardı.

HAYIRSEVER ARSA BAĞIŞLADI
İlk olarak Uzunmehmet Mahallesinde ikamet eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı fakir ve muhtaç Kıymet Danışmaz için yapılan evde çalışmalar incelendi. Kaymakam İbrahim Çay yaptığı açıklamasında, “İlçemiz Uzunmehmet Mahallesinde ikamet eden vakfımıza kayıtlı fakir ve muhtaç Kıymet Danışmaz’ın eşinin kanser rahatsızlığından vefat etmesi ve hayırsever kişinin de arsa bağışı sonucu vakfımıza müracaatı üzerine Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden 20 bin 779 TL barınma ödeneği ayrılmıştır.

“BİZ BURADA ARACIYIZ”
İhtiyaç sahibinin ev inşaatı 5 firmaya vakfımızca ihale edilmiş olup evin cam kasaları takılmış, mutfak ve kapı mobilya işlemleri preslenmekte, sıva ve diğer malzemelerin müteahhit firma tarafından devam etmekte en son çelik kapıları takılarak da ev inşaatı oturulacak hale getirilecektir. Gördük gerçektende güzel oluyor. Hayırseverlerin de desteği ile kısa sürede burayı bitirmek istiyoruz. Biz burada bir aracıyız, sağolsun devletimiz sosyal politikalar kapsamında vatandaşımızın barınma ihtiyacı olsun gıda ihtiyacı olsun kömürü olsun yakacağıydı her türlü şeyde yanında olduğunu hissettiriyor, büyük mutluluk duyuyoruz” sözleri ile konuştu. 3 Çocuklu Kıymet Danışmaz ise yaptığı açıklamasında, “Emeği geçen destek veren herkesten Allah razı olsun, daha ne diyeyim” dedi.

“KIŞ GELMEDEN VATANDAŞ
EVİNDE OTURACAK”
Daha sonra 2010 yılının Kasım ayında Bağlık Mahallesinde oturan ve evi yanan Tiryaki ailesinin de evinin bakım ve onarımı için 2 bin 500 TL kaynak aktarıldı. Kaymakam İbrahim Çay ve beraberindeki heyet yapılan çalışmaları inceledi. Kaymakam Çay, “Bağlık mahallesinde yine fakir bir vatandaşımızın Cemal Tiryaki’nin daha önce vakfımız tarafından evi yapılmıştı. Zaman içerisinde evinde yangın çıktı, ev kullanılamaz hale geldi. Biz vakıf olarak burayı onararak ihtiyacını karşılıyoruz” ifadelerine yer verirken ev inşaatının yavaş gittiğini belirterek Vakıf Müdürü Hasçelik’e, “Kış ayı gelmeden vatandaş evinde oturmalı” talimatını verdi.

ÖDENEK BEKLENİYOR
Daha sonra gazetecilere makamında bilgi veren Kaymakam İbrahim Çay çalışmaları şu sözlerle anlattı. Yangın nedeni ile köylerimizde yerleşim yerlerinde vatandaşlarımız mağdur oldu. İlçemiz E.Sofular Köyünde ikamet eden Rıza Çinkılıç’a evinin iki odasının bazı kısımlarının yanması nedeniyle 750 TL yardım yapılarak cam ve kapıları takılmış, evinde oturmaktadır. Yine ilçemiz Zindancılar Köyünde ikamet eden Didem Karakuş’a evinin yanması nedeniyle vakfımızca ev onarımı için 2 bin 100 TL barınma yardımı, yakacak ve gıda yardımı yapılmış olup ev inşaatı tamamlanarak elektrik ve su tesisatı işlemleri devam etmektedir. Yine Barınma Yardımı için Genel Müdürlükten ödenek beklenen fakir ve muhtaç kişiler vardır. İlçemiz Akköyde oturan Murat Dönmez’in ev inşaatı için 20 bin TL ödenek talebinde bulunuldu, ödeneğin gelmesi beklenmektedir. Yine İlçemiz Şamlar Köyünde ikamet eden Nuran Kaçar’ın ev inşaatı için 20 bin TL ödenek talebinde bulunuldu, ödeneğin gelmesi beklenmektedir. Yine Başörendoğancılar Köyünde ikamet eden Ayten Çetin’in ev inşaatı için 20 bin TL ödenek talebinde bulunulmuş olup ödeneğin gelmesi beklenmektedir.

60 YAŞ ŞARTI
Bunun dışında biz herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje üretmekteyiz. Amacımız 60 yaşını doldurmuş herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın, barınma ihtiyacını, tapu kendilerinde olmak şartı ile biz kararı alıyoruz onay verilmesini bekliyoruz. Nakit yardımı yapıyoruz. Ben emeği geçen vakıf müdürüne, vakıf çalışanlarına, muhtarlarımıza, destek veren herkese teşekkür ediyorum.

700 KİŞİYE 150 TL.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız kurulduğu 1985 yılından itibaren devamlı olarak muhtaç olan vatandaşlarımızın, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın yanındadır. Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında olmak üzere senede 2 defa gıda yardımı gelmektedir. Bu sene biz çalışmalarımızı hazırladık, şuanda 700 kişiye 150 TL karşılığında nakdi gıda almak şartı ile yardımda bulunacağız. Amacımız gıda alıp vatandaşa vermek değil biz parayı nakdi yardım olarak vermek vatandaşın kendi ihtiyacını kendisi karşılamasını sağlamaktır. Geçen sene 100 TL verilmişti bu sene 150 TL’ye yükseltildi. Önümüzdeki Perşembe günü kararını alacağız, ramazan ayından önce fakir vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yardımda bulunacağız.

KÖMÜR YARDIMI
EVE KADAR TESLİM
Geçen seneye kadar belediye sınırları içerisindeki fakir vatandaşların kömür ihtiyacı karşılanıyordu. 2011 Ocak ayından itibaren genişlettik ve sınıra köylerimizi de dahil ettik. 2011-2012 kış sezonu nedeniyle köylerimiz ve belediyeye bağlı alanlarda oturan yoksul vatandaşlarımızın kömür ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlama çalışmasını yaptık. 3 bin 500 kişiye birer ton kömür vereceğiz.
Bu sene ki çalışmamız biraz daha değişik, her sene vatandaşımız kömür deposundan kömürü kendisi alıyordu, bunu değiştirdik evine götürüp teslim edeceğiz. Vatandaşımız bize gelecek adresini bildirecek, bizde nakliyenin ihalesini yapacağız.
Kendi görevlimiz, muhtarımız ve yoksul vatandaşımızın evinde teslimi yapacağız. Amacımız vatandaşı yormadan kapısının önüne kömürü götürüp teslim etmektir.