Devrek Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım amaçlı verilen son teknikle donatılmış kanal temizleme aracı Kuka ile şehir merkezindeki kanalizasyon, yağmur ve rögar temizleme işlemlerini sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından yardım amaçlı verilen Kanal Temizleme aracı Kuka ile kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve rögarların içleri yüksek basınçlı su ile temizlendikten sonra malzemeler vakumlanarak temizleniyor. Izgaralar da yağmursuları ile birlikte içine giren malzemeler vakum araçları ile temizlenerek düzenli akışları sağlanıyor.


SEMERCİ: SAYIN TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçici olarak verdiği kuka aracı sayesinde Devrek Şehir Merkezinin kanalizasyon sorununun giderileceğini anlatan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, sözkonusu belediyenin ilçede yaşanan heyelanla ilgili olarak her türlü yardımı yaptığın, gerek ekipman gerekse alet olarak Devreklilerin yanında olduğunu, söyledi.

Başkan Semerci şöyle konuştu; “ Sağolsun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın kadir topbaş bey, ilçemizde yaşanan heyelanda her türlü yardımı bizlere yaptı, yapmaya da devam ediyor. Heyelan durma noktasına geldiği şu günlerde, Devrek olarak kendilerinden bir isteğimiz olup olmadığını sordu. Buz de kendisinden şehir merkezinin kanalizasyon, yağmursuyu ve rögarların temizliği konusunda yardımcı olmasını istedik. Kendisine kanalizasyon hatlarımızın 1998 sel felaketinde dolduğunu bunun da makinayla temizlenmesinin yapılamadığını aktardım.
Bunun üzerine Sayın Topbaş bize son model bir kuka aracıyla birlikte 6 kişilik bir ekip yolladı. Kanalizasyon hatlarımızın bakımını ve temizliğinin yapılmasına başladık. Çok enteresan şeylerle karşılaşıyoruz bu temizlikte. 1998 selinden kalan safraların kanalizasyon hatlarımızı yarı beline kadar doldurmuş. Bu durumda bize sıkıntı yaşatıyordu. Bu araçla birlikte Devrek kanalizasyonla ilgili çok büyük problemini böylece ortadan kaldırmış olacaktır. Halkımız adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir topbaş beye teşekkür ediyorum.”