Kandilli'de Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TT) Armutçuk Müessesesi Elektro-Mekanik Atelyesi'nin merhum elektrik şeflerinden Hüseyin (Çullu) Turgut'un oğullarından ve Kandillililerin"Devrimci Mustafa" olarak bilip tanıdıkları öğretmen Mustafa Turgut (58) İstanbul'da yaşamını yitirdi. Mustafa Turgut'un cenazesinin 9 Şubat 2017 Perşembe günü Kdz. Ereğli'nin Pınarcık (Deliler) Köyü'nde öğle namazından önce (İstanbul'dan büyük katılım olacağı için tam saat verilemiyor) köy mezarlığında kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.



Öğretmen Mustafa Turgut İstanbul'da yaşamını yitirdi.  Ölüm haberini bildiren Kdz. Ereğli CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin eski yönetim kurulu üyelerinden kardeşi Hasan Turgut, cenazenin 1 hafta sonra evlenecek olan kızının isteği  üzerine önce İstanbul'da toprağa verileceğinin kararlaştırıldığını, ancak daha sonra kızının ikna edilerek cenazenin Ereğli'ye getirilerek köyünde toprağa verileceğini açıkladı. Mustafa Turgut'un cenazesi 8 Şubat 2017 çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından Kdz. Ereğli'ye getirilecek. Cenaze, 9 Şubat Perşembe günü Kdz. Ereğli'nin Pınarcık (Deliler. Delihakkı'da) Köyü'nde tahmini olarak saat 11.00'den sonra köy mezarlığında toprağa verilecek. 



ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak Mustafa Turgut'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. 






MUSTAFA TURGUT SÖZCÜ GAZETESİ'NDE...

www.sozcu.com.tr/2017/egitim/efsane-ogretmen-mustafa-turgut-hayatini-kaybetti-1664378/