Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, KESK’e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Zonguldak Şubesi Mali Sekreteri Muammer Kural ve Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ettiler. Ziyarette, başta müdür atamaları olmak üzere eğitimde yaşanan sorunlar dile getirildi.
Aktif Eğitim-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ziyarette; müdür görevlendirmeleri için kurulan Sözlü Sınav Komisyonlarının ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’e aykırı kurulduğu, kılavuzun uygulanmadığı, mülakat sonuçlarının diğer adaylardan gizlenmesi ve liste halinde yayınlanmaması (17 il hariç diğer iller sonuçları liste halinde yayınladı), sözlü sınav sonuçlarının sendikal dağılımında göze çarpan çarpıcı sonuç ve istatistiki veriler (Yüzde 83 Eğitim Bir-Sen, kalanı diğer sendikalar bölüşüyor), (hiç idarecilik yapmamış bir öğretmene 90 üstü, yılların deneyimli müdürlerine, şube müdürlerine düşük veya atanamayacakları puanlar verilmesi gibi adaletsizlikler), 75 altı alarak öğretmenliğe döndürülen müdürlerin durumları, okulların müdürsüz bırakılması, vekalet verilmemesi, bazı ikili eğitim veren okulların uzun zaman sadece bir müdür yardımcısı tarafından yönetilmesi, 75 üstü alan müdürlerin müdür yardımcılarını kendilerinin seçememesi, görevine son verilen müdür yardımcıları, görevlendirilen müdür yardımcılarının sendikal dağılımlarında ortaya çıkan vahim tablo, Müdürlük için oluşturulan barajın 70 olması, fakat bir sendikaya üye olanların ağırlık olarak 85-99 puanlarda yığılıyor olması hususlarını eğitim sendikaları olarak Sayın Valimizin ufak bir müdahale ve dikkat çekmesiyle çözebileceği sorunları dilimiz döndüğünce ifade etmeye çalıştık. Görüşme esnasında Sayın Valimiz kesinlikle zulme izin vermeyeceklerini, zulmün olduğu yerde kendilerinin olamayacağını belirttiler. Komisyonlar konusunda bilgisinin olduğunu, komisyonların Bakanlık görüşü ile o şekilde kurulduğunun kendisine iletildiğini belirttiler. 
75 puan altı verilip öğretmenliğe geri döndürülen müdürlerden mağdur olanlarla ilgili bir çalışma yapmamızı ve bu çalışmanın en kısa sürede kendilerine ulaştırmamızı istediler. İlaveten problemlerin çözümsüz olmadan kendilerine ulaştırılmasını, iş işten geçtikten sonra yapılacak bir şeyin olmadığı ifade ettiler. 
Ayrıca mülakat sonuçlarının liste halinde yayınlanması konusunda herhangi bir engel olmadığını, bundan sonraki müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde ilgililerin daha adaletli davranmalarını konunun muhataplarına ileteceğini ifade ettiler. Maksadımız asla birilerini şikayet etme ve suçlama değildir. 
Bilakis bu çabamız, yapılan yanlışlar ve usulsüzlükler daha büyük problemlere kapı aralamadan bir an önce harekete geçme sorumluluğumuzun neticesidir. 
Birlik ve bütünlüğümüzü bozacak her yanlışın karşısında, milletin menfaatine olan her doğru ve güzelin yanında olacağımızı ifadeyle, görüştüğümüz hususlarla ilgili nihai takdirin Sayın Valimize ait olduğunu kamuoyuna bildiririz.”                     (Haber Merkezi)