Karadeniz Ereğli'de babasına kızarak ayrılan, ormanlık alanda 10 kişilik ekip tarafından yaklaşık 3 saat boyunca aranan 9 yaşındaki çocuk mahalle girişinde arkadaşları tarafından bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kışla Mahallesi’nde B.A. öğlen saatlerinde evinde 9 yaşındaki oğlu B.A. kızdı. Evden çıkan ve 3 saat boyunca oğlunu arayan ve bulamayan baba durumu polise ve Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bildirdi.

Polis ve kurtarma ekiplerine oğlunun Osmantepe bölgesindeki dağlık alana gitmiş olabileceği yönünde babanın verdiği bilgi doğrultusunda İtfaiye Müdürlüğünden 10 kişilik ekip, arama kurtarma köpeği ile dağlık alanda yaklaşık 3 saat boyunca B.A.'yı aradı.

Baba büyük üzüntü yaşarken arama çalışmalarına da katıldı. Çocuk ise Kışla Mahallesi girişindeki parkta oyun oynadığı sırada arkadaşları tarafından bulundu.



Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de gazetecilere yaptığı açıklamasında, 9 yaşındaki kayıp çocuk olduğu yönünde gelen ihbarın ardından verilen bilgi doğrultusunda Osmantepe mevkisinde yaklaşık 3 saat süren arama çalışması yapıldığını belirterek, “Ekiplerimiz dağlık alanda aradı ancak akşam saatlerinde Kışla Mahallesi’ndeki bir parkta oyun oynarken arkadaşları tarafından görülüyor ve yetkililere haber veriliyor, çocuğun sağlık durumu iyi” dedi.

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)