Alaplı'nın Gümeli Beldesi'nde kayıp olduğu bildirilen altı kişiyi bulmak için alarma geçildi. Başta AFAD olmak üzere, jandarma ve  diğer kurumlar, Gümeli Beldesine giderek, kayıp olduğu ihbarı alınan kişileri aramak için çalışma başlatıldı. 

Alaplı ilçesinde yaylada gezdikleri sırada çıktıkları kayalık alanda mahsur kalan 2'si kadın 6 kişi, AFAD ekiplerince bulundukları yerden yaklaşık 8 saat sonra kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gümeli beldesi Bacaklı Yaylasına Ankara'dan gelen 12 kişilik kamp kurmasının ardından ekipten 2'si kadın 6 kişi, ormanlık alanda gezdikleri sırada havanın karamasıyla birlikte kayalık alanda mahsur kaldı.

Kayalık alanda mahsur kalanlar durumlarını AFAD ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bu arada söz konusu yere giden ekipler, seslerini duyurabilmek için belli aralıklarla hoparlörlerden anons yaptılar. Ekipler, arama çalışmaları sırasında mahsur kalanlarla yanlarında bulunan cep telefonuyla irtibata geçti. 

Cep telefonu ile yol tarifi üzerine ormanlık alanda arama yapan ekipler, 6 kişiyi mahsur kaldıkları yerde buldu. Ekipler, halat yardımıyla 6 kişiyi bulundukları yerden çıkardı.

Kurtarılan 2'si kadın 6 kişi, ekiplerle birlikte kamp kurdukları alana geçmelerinin ardından sağlık ekiplerince kontrol edildi.

JANDARMA, AFAD, ORMAN İŞLETME EKİPLERİNDEN OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE

Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı ve Alaplı İlçe Jandarma Komutan Vekili Erkan Bülbül de olay yerine gelerek ekipleri görevlendirdi. Ekipler saat 23.30 gibi mahsur kalanlara ulaşabilmek için yaklaşık 4 saat ormanlık alan içerisinde yürüdü. Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli personel ormanlık alanda ilerleyişi baltalarla yol açarak sağlayabilldi. Ekipler saat 03.35 gibi kuytu bir alanda mahsur kalan 6 kişiyi kurtardı. 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)