Kestaneci mahallesinde havanın kararmasının ardından yaklaşık 15 gündür evlere taş ve bahçelerden toplanan meyvelerin atıldığını iddia eden mahalleli sabah saatlerine kadar evlerinin çevresinde bekliyor. Vatandaşlar yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan sonra huzurun kaçtığını, çocukların dahi sabaha kadar evde aileleri ile nöbet beklediğini söyledi.

 

HALK HUZURSUZ VE TEDİRGİN

Polise yapılan ihbarların ardından ekiplerin çevrede inceleme yaptığını ancak bir sonuç elde edilemediğini belirten vatandaşlar, "Ne yapacağımızı şaşırdık, evlere belirli aralıklarla taşın yanı sıra elma atılıyor. Taşlar nedeniyle bazı evlerin kiremitleri kırıldı, camlarda ufak çaplı çatlaklar oluştu. Yaklaşık 500 mahalle sakini nöbetteyiz, konuyu muhtarımıza da anlattık. Herkes tedirgin ve huzursuz, bunu yapan kişi bulunana kadar nöbeti tutacağız" dediler

 

POLİSLERLE ARAMA YAPILDI

Akşam saatlerinde bazı evlerin camlarına taş ve elma atılınca, mahalleli arama yaptı. Olay yerine polis de gelirken, polisler mahalle sakinleri ile yaklaşık 1 saate yakın arama gerçekleştirdi. Vatandaşlar görevli polislere, "Bize yardım edin, çoluk çocuk herkes sokakta ve tedirgin, taş ve elma atılıyor çevrede arama yapıyoruz kimse yok aradan bir süre geçiyor yine taş ve elma atılıyor. Mahalleli bunu yakalarsa linç edilir" sözleri ile konuştu.  

 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)