Zonguldak Valisi Ali Kaban, "İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Devrek Kaymakamlığı birlikte olası bir felakete karşın değişik boşaltma opsiyonları çalıştı. Biz en kötüsünü düşünmekle mükellefiz" dedi.

Vali Kaban, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AFAD Müdürü Ahmet Güngör ve Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu'yla birlikte Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde 16 Temmuz'da 400 bin metrekarelik alanın etkilendiği heyelan bölgesiyle ilgili toplantı gerçekleştirdi. 

Kaban, toplantıda yaptığı konuşmada, heyelanın meydana geldiği günden bugüne yapılan çalışmaları değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak çalışmalar için bir araya geldiklerini söyledi.

"Bizim amacımız altı boş bir çabadan ziyade arkadaşlarımızın yaptıklarını değerlendirme" diyen Vali Kaban, şöyle konuştu:

"Yapılan çalışmaları bir kez daha değerlendireceğiz. AFAD ve Devrek Kaymakamlığı birlikte olası bir felakete karşın değişik boşaltma opsiyonları çalıştı. Biz en kötüsünü düşünmekle mükellefiz. Belediye başkanımızla konuşurken bir müjde verdi. Zannediyorum heyelanla ilgili proje firmamız da katılacaklardır. Onlar kendi açılarından yaptıkları incelemelerde heyelanın durma noktasına geldiğini saptamışlar. İnşallah bunun somut çalışmalarını proje firmamızdan da dinleyeceğiz. Bizim herhangi bir olumsuz duruma karşı alacağımız önlemler hazır. Bu anlamda, bunu bugün bütün boyutlarıyla tartışacağız."

Karşıyaka Mahallesi'nde başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından 16 Temmuz'da heyelan meydana gelmiş, bölgede yıkılma tehlikesine karşı binaların tahliye edilmesine başlanmıştı.

 

(Anadolu Ajansı)