Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen açıklama şu şekilde: Beraberinde İl Daimi Encümeni ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, Ali Tarakçı, AK Parti Kdz. Ereğli Teşkilat Başkanı ve Işıklı Köyü Muhtarı Hüseyin Temel Engin, İl Özel İdaresi Bakım Evi Kdz. Ereğli Şefi Kaan Güçer ile birlikte Özel İdare yetkilleri bahis tarafından Ereğli İlçesine bağlı Ramazan Köyü Zoroğlu Mahallesinde yürütülen asfalt çalışmalarını hakkında yetkililerden bilgi alan ve çeşitli açıklamalarda bulunan Çakır, Ereğli köylerine tarihinin en önemli yol yatırımının yapıldığını anlattı.  Bu yıl Kdz. Ereğli’de 90 Km. birinci ve ikinci kat asfalt yol, 150 Bin metrekare parke taş döşeneceğinin müjdesini veren Çakır,  çalışmaların İl Özel İdare ve KÖYDES tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

 

EN ÖNDE GELEN İLÇE EREĞLİ

Zonguldak ilçeleri arasında yapılan asfalt olarak en önde ilçenin Kdz. Ereğli olduğunu kaydeden Çakır şunları söyledi: “Şu anda Ramazan köyünün Zoroğlu mahallesinde asfalt çalışmaları devam ediyor.  Bizde bugün burada arkadaşlarla birlikte incelemelerde bulunuyoruz. Ereğli’mizin köylerinde biz bu sene 75 km. KÖYDES’ten, 15 Km. İse  İl Özel İdare bütçesinden asfalta yapacağız. Yine bu yolların 15 km’si birinci kat asfalt, 75 km. ’si ise ikinci kat asfalt olacak.

 

“150 BİN METREKARE PARKE DÖŞENİYOR”

Asfalt çalışmalarının yanı sıra bir yandan da parke döşeme çalışmalarımız devam ediyor.  Köylerimize bu yıl 150 bin metrekare parke vermeyi planlıyoruz. Bu parkelerin yarısını olan 75 Bin Metrekareyi ihtiyaca göre köylerimize dağıttık.  Diğer yarısını da vermeye devam ediyoruz.  Gerek yol, gerekse su sorunu noktasında elimizden geleni yapacağız. Bunlar medeniyettir. Nitekim Zonguldak’ta asfalt olarak en öne çıkan ilçeyiz. AK Parti, ülkemizde iktidara geldiği günden beri her türlü hizmeti kırsala taşımanın gayreti içinde olmuştur. Tüm köylerimiz eksik kalmış sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Şehir merkezimizde ne varsa, köylerimizde de o hizmetler olacak.  Yetkili organlarımızla birlikte sorunları çözme noktasında büyük gayret gösteriyoruz

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Bu çalışmalara katkılarından ötürü AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz Hüseyin Özbakır’a, Faruk Çaturoğlu’na, İl Genel meclis üyelerimize, İl Özel idare yetkilerine de teşekkür ediyoruz. Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz”