Televizyon kanallarında sıkça reklam yapan Enerji-Sa Kdz. Ereğli'de vatandaşlara işkence çektiriyor. 3 Aralık 2016 akşamı havada kar, rüzgar yok iken bile ilçede elektrikler sık sık kesildi. 

Elektrik kesintilerinin yarattığı aydınlatmanın dışında ısınma sorunları ile karşı karşıya kalan vatandaşlar her zaman olduğu gibiyine muhatah bulamadı. 

Vatandaşlar, bu sık sık elektrik kesintilerinin özellikle kombiler ve televizyonların arızalanmasına yol açabileceği gibi başka tehlikeler de yaratabileceğine vurgu yaparak, Kdz. Ereğli'de önümüzdeki kış mevsimiyle ilgili endişe içinde olduklarını belirtiyorlar.

En önemlisi ise yaşanan bu kesintiler karşısında ise ulaşılabilecek bir adres olmaması tepkileri artırıyor.

Bilindiği gibi yakın bir zamanda Kestaneci Mahallesi'nde gece meydana gelen ve kablolaların sokak ortasında yanıp patlama yapmasına rağmen, olaya müdahale edecek ekip bulunamamamıştı. İtfaiyenin olay yerine hemen ulaşmasına rağmen, saatlerde Enerji-Sa ekipleri beklenmişti.
Bu tür olaylar ile karşı karşıya kalabileceklerini belirten vatandaşlar Enerji-Sa'nın bu konuda çok ciddi önlem/önlemler almasını istiyorlar.